פיצה היא מאכל אהוב על ידי רבים בארץ וברחבי העולם. ישנן פיצות פשוטות שאפשר לקנות במחירים מוזלים ממש, שחומרי הגלם שלהם פשוטים. לעומתן ישנן פיצות עם בצקים מטורפים, כאלו שמתפיחים כמה ימים כדי לקבל את המרקם המושלם. לנוכח הנאמר, לעיתים, הכנה של פיצה ביתית עשויה להיראות מאיימת, קשה או מורכבת מידי. בדיוק לשם כך הכנו לכם כמה פתרונות שיהפכו את ההכנה של המאכל האהוב לקל ופשוט גם בשבילכם.
הפתרון הכי קל: פיצה פיתה
מי שרוצה להכין פיצה ב-10 דקות מבלי להתעכב על יותר מידי פרטים יכול להשתמש בפיתה כבסיס הבצק לפיצה שלו. עליה אפשר למרוח קטשופ או רסק עגבניות, קצת מלח, אורגנו ושום גבישי, פרוסת גבינה צהובה, ותוספת אהובה כמו תירס, זיתים, טונה ועוד. כל מה שנותר הוא להכניס את יצירת המופת הפשוטה הזו למיקרוגל ל-5-3 דקות והרי לפניכם פיצה פיתה משובחת.
הפתרון הקל: בצק מוכן קנוי
כמה נוח כשלא צריך להתעסק בחומרי גלם, לישה שלהם, התפחה שאורכת שעות או ימים ולהתחיל ישר על מוכן- בצק פיצה קנוי. תוכלו למצוא בצקים נהדרים שרק זקוקים למעט הפשרה, ואם בקל עסקינן, על גבי המדפים בסופרים תוכלו למצוא שלל צנצנות גדושות ברטבים המיועדים לפיצה ואפילו רסק עגבניות שמיועד לפיצה! כעת, כשאתם כבר בסופר, גשו למעדנייה ורכשו גבינה צהובה מגוררת, ואם לא מתחשק לכם לעמוד בתור למעדנייה גשו אל מדפי הגבינות ורכשו משם שקית עם גבינה צהובה מגוררת. כשתגיעו הביתה תוכלו לחבר את כל החלקים הקנויים לכדי פיצה ביתית מעשה הרכבתכם.
פתרון הביניים: פיצה מלוואח
הפיצה מלוואח דורשת מכם להתעסק עם הבצק, תוכלו להכין פיצה מלוואח בכמה דרכים:
- להכין את בצק המלוואח, לפתוח אותו במרכז, לשים קטשופ, תבלינים וגבינה צהובה, לסגור את החלק העליון, להפוך את המלוואח ולתת לו להתבשל עוד מספר דקות.
- להכין מהבצק הקפוא, לאחר שהפשיר מעט, פיצה, עם קטשופ או רסק, תבלינים, גבינה צהובה או אחת אחרת ולהכניס לתנור.
- הגרסה השלישית היא להכין מאפי פיצה קטנים מבצק המלוואח, כאשר בפועל אתם תמרחו את בסיס המלוואח ברסק או הרוטב המועדף עליכם, תפזרו מעל גבינה ותוספות ובסוף תחתכו אותו לרצועות ותגלגלו אותן, יצאו לכם מעין בורקס- פיצה ממלוואח קראנצ'י וטעים.
הפתרון המורכב יותר: הכנת בצק ביתי
החלטתם שאתם לא רוצים לקנות אלא להכין, לא אכפת לכם ללוש ולהתפיח ואתם מוכנים לצאת לדרך. ראשית דעו שאם אתם מכינים פיצה ביתית, הצלחתה טמונה באיכותם של חומרי הגלם שאתם קונים לטובת העניין. נגלה לכם שיש קמח ייעודי המיועד להכנה של בצק הפיצה והוא קמח 00. מתכון לפיצה ממש טובה יתחיל מהסבר לגבי הכנת הבצק, אילו חומרי גלם אתם צריכים, כמויות שלהם וכיצד להתפיח את הבצק באופן הטוב ביותר. ישנם מקרים שבהם תוכלו ליהנות ממתכון המציע התפחה מהירה של הבצק מבלי לגרור זאת שעות וימים.
לאחר התפחתו של הבצק נשאר להכין את הפיצה, תוכלו להכין רוטב עגבניות מהיר שיתאים לסגנון ההתפחה שלכם, קליל ומהיר, קצת בצל , שום ועגבניות, קצת אורגנו, מלח ומעט פלפל. וכמובן רסק עגבניות. בישול קצרצר של כעשר דקות עד שהכול יתחיל לרתוח ולהוריד מהאש.
לאחר המריחה של הרוטב על גבי הבצק, תוכלו סוף סוף לפזר מעל גבינה צהובה ולהוסיף את התוספות החביבות עליכם.
הפתרון הקשה: הכנה מא' עד ת'
כפי שציינו לעיל, גורלה של הפיצה שלכם טמון בחומרי הגלם שלכם, לכן הקפידו לרכוש את הטובים ביותר.
לאחר לישת החומרים חשוב שתזכרו שההתפחה עשויה לקחת שעות ארוכות וממושכות, ולכן חשוב שלא להתייאש ולחשב את הזמנים באופן נכון כדי שתוכלו לאכול ממנה כבר מאותו היום.
בנוסף, בצק של פיצה זקוק להתפחה, מנוחה, הוצאת אוויר, התפחה, מנוחה, חלוקה לחתיכות ורק אחר כך ניתן להתחיל לעבוד עליו.
אם כבר החלטתם שאתם מכינים הכול מא' עד ת', מומלץ כי תכינו גם את רוטב העגבניות. ובמעמד זה נציין שרוטב העגבניות המיועד לבצק הפיצה שלכם, רצוי שיתבשל לפחות כשעתיים כדי להעניק לו מרקם וטעמים יוצאים מן הכלל.
לכן בהכנת הפיצה הזו, סובלנות וסבלנות הם המפתח להצלחתה.