פתיחת בתי קפה אמורה להיעשות לאחר מחשבה רבה ועמוקה ועם תכנון נכון. יש צורך לבצע 3 שלבים שלא ניתן לדלג על אף אחד מהם. הראשון הוא אפיון בית הקפה, השני הוא הכנת תכנית עסקית והשלישי הינו בחירת ישות ורישומה ברשויות. הקפדה על כל אלו וייעוץ משלים יתרמו להצלחה ראשונית ולהמשכיות טובה. חברת NEW REST ניהול, ייעוץ והקמת מתחמי מזון עוסקת בתחום וניתן לקבל ממנה מידע רלוונטי.
פתיחת בתי קפה – הכרת התחום
פתיחת בתי קפה יש לעשות לאחר שהיזם למד להכיר היטב את התחום ואף עבד בו כמנהל, שכיר, שותף וכדומה. מדובר על תחום תובעני שיש לדעת להתנהל בו. ניהול לא נכון יביא לכך ששולי הרווח בו עלולות להיות מצומצמים. אפיון העסק כולל בחירת תחום עיסוק ספציפי, כולל סוג הקפה המוגש ומנות מועדפות ללקוח. בנוסף, קביעת קהל יעד, בחירת שם ומיקום, עריכת רשימת ציוד וחומרי גלם, הכנת הון התחלתי, הערכת תקציב ראשוני ועוד. תכנית עסקית יש להכין בעזרת יועץ והיא מספקת נקודת מבט על הצרכים הפיננסיים והכלכליים. כך עלויות הקמה והוצאות לציוד, פרסום ושיווק, גיוס הון ראשוני, תזרים מזומנים, הכנסות ורווחים צפויים ועוד. בחירת הישות נעה בין עוסק מורשה לחברה בע"מ והרישום נעשה במשרדי מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי.
ייעוץ ספציפי
ייעוץ ספציפי מותאם לתחום העיסוק. הוא כולל נושאים הנוגעים בליבת הפעילות של העסק. כך הכנת תפריט מאוזן ומושך הכתוב היטב. צורת הצגתו והגשתו ללקוח. בנוסף, שיטת הגשת המנות – עצמאית או על ידי מלצרים, תחשיבי עלויות עבודה, הנחיות והוראות לגבי אופן הכנת המטבח, סוג הציוד והמכשור הנדרש, רשימת ספקים וכדומה.
תכנון בעזרת חברה מקצועית
חברת NEW REST ניהול, ייעוץ והקמת מתחמי מזון עוסקת בתחום ומומלץ לקבל ממנה שירות מקצועי עם יחס אישי. שירותיה יינתנו לפני, בעת ולאחר הקמת העסק. מנהליה הינם בעלי ידע רב וניסיון עשיר בתחום המגיעים, בין היתר, ממתן שירותים איכותיים ללקוחות רבים לאורך השנים. הם מתעדכנים כל העת בחידושים הקשורים לענף בתי הקפה והמסעדנות. הם ישמחו לשרת לקוחות נוספים