מדי סמסטר זה קורה ומאות, אם לא אלפי סטודנטים מוצאים את עצמם עוברים לדירה חדשה בקרבת המכללה או האוניברסיטה. לאחר תום הלימודים הם שוכרים דירה קרובה למקום העבודה או מחליטים סופסוף לקחת את מערכת היחסים שלהם צעד קדימה ולעבור לגור ביחד. בשלב הזה כמות הציוד שעוברת איתם קטנה יחסית, ורבים חושבים שהם יכולים לעשות את זה לבד מבלי "לבזבז" כסף על חברת הובלות. אבל האמת היא שמעבר דירה, גם באופן עצמאי, עשוי להיות דבר יקר למדי. ראשית, משום שיש צורך בכוח אדם גדול שיעזור בתהליך – מה שעשוי לדרוש מהחברים הטובים לקחת יום חופש מהעבודה, וגם לנדב את הרכבים הפרטיים שלכם (שמישהו צריך לשלם על הדלק עבורם). כך שמעבר עצמאי הוא לא בהכרח זול יותר, והוא גם טומן בחובו סיכונים לציוד שלכם ולבריאות שלכם, שהרי סחיבת מכונת הכביסה ללא ציוד עזר מתאים עשויה לפגוע בגב שלכם, למשל. למה שתעבדו קשה כל כך במקום להיעזר בחברה מקצועית שתעשה את זה בשבילכם?
כל סוג של הובלה
טענה אחת מרכזית של סטודנטים וצעירים ששוכרים דירה ראשונה (או שנייה) היא שהם יכולים להעביר בעצמם את הציוד מאחר ומדובר בהובלה קטנה למדי. רק כשמגיע רגע האמת הם מגלים שהאמת קצת יותר כואבת וגם כמות קטנה יחסית של חפצים דורשת כמה וכמה נגלות והרבה כושר גופני. זה די מיותר כאשר חברות שונות מציעות שירותי הובלה גם כאשר נדרשות הובלות קטנות בלבד. המובילים יגיעו אליכם הביתה עם כל הציוד הדרוש כדי שמוצרי החשמל היקרים וכל פריטי הריהוט יעברו בשלמותם וללא נזקים. למה שתוציאו כסף מיותר על רכישת ריהוט חדש אם ייגרם נזק לריהוט הקיים במהלך המעבר?

בקשו המלצות
בין אם אתם זקוקים לשירותי הובלות קטנות או גדולות, מומלץ שתערכו מחקר קטן שיעזור לכם להבטיח שאתם בוחרים בחברה מקצועית ואמינה. אין כאן מקום לפשרות. התחילו דווקא בחברים ובבני המשפחה, שכן מישהו מהם בוודאי עבר דירה בשנים האחרונות ויוכל להמליץ על חברת הובלות כזו או אחרת (או להציע לכם להתרחק מחברה כזו או אחרת). החברים יוכלו גם לעזור לכם בתכנון המעבר ולהסב את תשומת לבכם לנושאים קטנים שפרחו מזיכרונכם וכדאי שתטפלו בהם כדי להימנע מאי-נעימויות ומהפתעות של הרגע האחרון, כמו כניסה לדירה שאינה מחוברת לגז או לשירותי הטלוויזיה שלכם או אפילו לאינטרנט. היערכות מראש תעזור לכם כאן מאוד, בהתחייבות.