תאונות דרכים קורות לא מעט בדרגות חומרה שונות, מתאונות קלות עם פגיעה ברכוש בלבד ועד תאונות קטלניות. בתאונות בהן ישנה פגיעה בנפש, במיוחד פגיעה משמעותית, המעורבים בתאונה כנראה יזומנו לחקירה במשטרה. התייעצות עם עורך דין לענייני תעבורה שהוא בעל ניסיון גם בהיבט הפלילי של דיני תעבורה היא חשובה מאוד לפני חקירה. בשל העובדה שלרוב מדובר באנשים מן היישוב ללא ניסיון בחקירות משטרתיות תוצאותיה של החקירה יכולות להיות לרעתם. בייעוץ עם עורך הדין לפני החקירה הוא יבחן את פרטי המקרה וינחה אותם כיצד להתנהג בחקירה, מה לומר ומה עדיף לא לומר כדי לא למסור פרטים שישמשו לרעתם בהמשך ויביאו לכדי הבשלת התיק להגשת כתב אישום.
מחיקת נקודות תעבורה- איך עושים את זה?
על כל עבירת תנועה ישנו מספר נקודות שנרשם, החל מ 2 נקודות לעבירה קלה ועד 10 נקודות לעבירה חמורה. נקודות יימחקו באופן אוטומטי לאחר שנתיים אם הנהג צבר עד 22 נקודות ולאחר ארבע שנים אם צברו יותר מכך. מחיקת נקודות מרחיקה את הנהג ממצבים כמו דחיית המחיקה האוטומטית לארבע שנים, הצורך לעבור קורס נהיגה מונעת ב 12 נקודות או 24 נקודות והחשוב: להימנע מפסילת הרישיון בהגיעו ל 36 נקודות. עורך דין לענייני תעבורה בעל ניסיון יוכל לסייע במניעת הוספת נקודות על עבירה ע"י הוכחה שהעבירה לא בוצעה כפי שטוען השוטר או והמרת סעיף האישום לקל יותר. אם קיבלתם דו"ח חשוב לפנות לעורך הדין לפני תשלום הדו"ח המהווה למעשה הודאה בעבירה. נקודות אינן נרשמות כל עוד לא שילמתם את הדו"ח כך שיש לדבר משמעות רבה.
נתפסתם בעבירה ורישיונכם נפסל. מה עושים?
נהגים אשר עולים על הכביש מודעים לכך שביצוע עבירה יכול לגרור דו"ח תנועה וקנס ואפילו זימון למשפט אם זו עבירה חמורה. הם לא תמיד לוקחים בחשבון שרישיונם יכול להיפסל באותו רגע גם אם עדיין לא קיבלו זימון לבית משפט. זוהי פסילה מנהלית שניתנת בד"כ ל 30 יום ומתרחשת במקום. חשוב לציין שרק קצין משטרה יכול לבצע את הפסילה. שוטר שאינו קצין יכול להחרים רישיון אך לא לפסול אותו. גם אם רישיונכם נפסל באופן זה ניתן לפנות לבית המשפט ולבקש להציג את טענותיכם מדוע הפסילה אינה מוצדקת. כדאי כמובן לעשות זאת לאחר התייעצות עם עו"ד מומחה בתחום.
עו"ד משה רבי הוא עו"ד תעבורה בעל ניסיון רב בייצוג נהגים במגוון רחב של מצבים כמו תאונות דרכים, נהיגה בשכרות, פסילה מנהלית ועוד. מוזמנים ליצור קשר.