חוק הירושה קובע כי יורשים על פי דין, רשאים לערוך הסכם פנימי ביניהם שמטרתו הוא לחלק את העיזבון של המוריש בצורה שונה מהחלוקה אשר נקבעה בצוואה או בצו הירושה. בהתאם לסעיף 110 א לחוק הירושה, נקבע כי יש שתי שיטות לחלוקת עיזבון כאשר שיטה אחת היא חלוקה לפי הצו של בית המשפט והשיטה השנייה היא בדרך של הסכם בין יורשים.
למה כדאי לחלק את העיזבון בדרך של הסכם בין יורשים?
השיקול המרכזי להסכם בין יורשים נובע לרוב משיקולי מס. חשוב מאוד לציין כי לאחר שמחלקים את העיזבון שהמנוח הותיר אחריו, אם מחליטים לחלק את העיזבון בדרך אחרת, הרי שמדובר בהסדר בין בעלי רכוש ולא בהסכם בין יורשים. כמו כן, לעיתים המנוח מותיר עיזבון גדול לרבות נכסים שונים ובכדי למנוע ויכוחים, סכסוכים וכן בעלות משותפת של כמה יורשים על נכס מסוים, היורשים יכולים לערוך הסכם לאחר שהגיעו להבנה לגבי חלוקת הרכוש בצורה שנכונה להם וכמובן, מוסכמת על כולם. מכיוון שיש הבדל בין חלוקת העיזבון על פי החוק לאחר שמגישים בקשה לצו ירושה, במידה ואין צוואה העומדת על הפרק לבין חלוקת הירושה בהתאם להסכמה שהגיעו אליה היורשים, הרי שחשוב מאוד שבתהליך זה ילווה אתכם עורך דין ירושות מקצועי ומנוסה בתחום, אשר יסייע לכם לנהל את ההסכם בין היורשים בצורה נכונה וחוקית.
מה חשוב לדעת על הסכם בין יורשים?
חשוב מאוד לדעת כי הסדר ביו יורשים מחייב כי חלוקת העיזבון תיעשה רק בין היורשים עצמם, בעוד באמצעות הסדרים של הסתלקות מירושה ניתן לחלק נתח מהעיזבון גם למי שאיננו יורש על פי דחן או מכוח צו צוואה. הדרך הפשוטה ביותר היא לערוך הסכם בין יורשים, כאשר לפני ההחלטה על שינוי חלוקת העיזבון, יש לבצע בדיקת צו קיום צוואה וזאת בשל העובדה שהחוק קובע כי חייבים לקבל הסכמה מצד כל היורשים, אלא אם נקבע אחרת בצו בית המשפט. חשוב לדעת כי חלוקת ירושה ללא צוואה לא פעם עלולה להוביל את היורשים לוויכוחים וסכסוכים שיכולים להגיע גם לכותלי בית המשפט. מכיוון שהיורשים הם בני משפחה קרובים, הרי שאין ספק שסכסוך ביניהם מהווה מצב לא נעים כלל ועל כן, להגיע להסכמה לגבי חלוקת העיזבון של המנוח, אשר מקובלת על כל הצדדים ולהביא את ההסכמה המדוברת לידי ביטוי במסמך בעל תוקף משפטי, זוהי ללא ספק הדרך הטובה ביותר למנוע מצב של מריבות ואי נעימות ולהבטיח את השלום והשלווה בין היורשים וכן, חלוקה הוגנת לכולם.חייגו עכשיו: 077-510-0268