ריבוי עבירות תנועה, מעורבות בתאונת דרכים ואירוע רפואי הם רק חלק מן המקרים בהם יכול נהג לקבל זימון לבדיקה מטעם המרב"ד. בסופה, יקבע צוות המומחים של המכון האם הנהג כשיר לנהיגה או שמא יורה על שלילת רישיון. עורכי דין לדיני תעבורה מייצגים נהגים אשר קיבלו הזמנה לבדיקה ופועלים להוכחת כשירותם.
קצת רקע על המרב"ד
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הוקם על ידי משרד הבריאות ומטרתו היא לוודא את כשירותם של נהגים, במטרה לשמור על בטיחות משתמשי הכביש. אין ספק כי זו מטרה חיובית וחשובה מאוד, אולם הבעייתיות היא כי לא אחת, נתקלים עורכי דין לדיני תעבורה במקרים בהם מסתיים הליך הבדיקה בהמלצה על שלילת רישיון שלא בצדק. משרד הרישוי נוטה בדרך כלל לקבל את המלצות המרב"ד ועל כן, עם קבלת הזימון, מומלץ לשכור את שירותיו של עורך דין תעבורה אשר ייצג את הנהג ויפעל לסיום הליך הבדיקה בהצלחה. אלו נהגים מקבלים זימון לבדיקת כשירות? משרד הבריאות קבע תקנים להתאמה רפואית לרישיון נהיגה. בהם נמנים מצבים שונים אשר בהתקיימם, רשאי גוף זה לזמן נהגים לבדיקת כשירות. הבדיקות מבוצעות על ידי אנשי הצוות של המכון ואלו גם רשאים להפנות את הנהג לגורם חיצוני לבדיקות נוספות. יודגש כי המרב"ד אינו מזמן נהגים לבדיקת כשירות מיוזמתו שלו, אלא על פי הפנייה של גורם מסוים המבקש לעמוד על כשירותו של הנהג, כגון המשטרה, ביטוח לאומי הצבא או משרד הרישוי.
מי יקבל זימון לבדיקת כשירות?
להלן חלק מסוגי נהגים אשר עשויים לקבל זימון לבדיקת כשירותם לנהוג:
- תאונת דרכים: נהג אשר היה מעורב בתאונת דרכים, המשטרה רשאית להורות למרב"ד להזמינו לבדיקת כשירות.
- עברייני תנועה: מי שיש לו ריבוי עבירות תנועה, רשאי משרד הרישוי להפנותו לבדיקה על פי שיקול דעתו.
- משתמשי סמים או אלכוהול: מי שהורשע בשימוש באלו, בין אם בהקשר של עבירת תעבורה ובין אם לאו, יכול שיופנו לבדיקת כשירות על ידי משרד הרישוי, צה"ל או המשטרה.
- בעיות בריאותיות: זימון לבדיקת כשירות נהיגה מטעם זה תתרחש בעקבות דיווח של רופא על כך כי הנהג סובל מבעיה רפואית המסכנת את נהיגתו.
- נהגים מבוגרים: אלו יופנו למרב"ד על ידי משרד הרישוי, מפאת גילם ותיבדק כשירותם לנהוג.
תהיה הסיבה אשר תהיה לזימונכם למרב"ד, הצעד הראשון הוא פנייה אל עו"ד לדיני תעבורה.
אל תסתכן באיבוד רישיונך
קיבלתם זימון לבדיקת כשירות נהיגה? אל תקלו בכך ראש, משאתם עלולים לאבד את רישיונכם.
למי פונים במצב שכזה? אל עורכי דין לדיני תעבורה המתמחים בייצוג נהגים מול המרב"ד ובעלי רקורד של הצלחה במניעת שלילת רישיון. עורך הדין ילווה את הנהג לאורך כל שלבי ההליך כאשר המטרה היא להוכיח כי הנהג כשיר לנהיגה:
- הגשת מסמכים רפואיים: המרב"ד דורש מן הנהג להציג מסמכים רפואיים עדכניים. טרם הגשתם, יוודא עורך הדין כי אין בהם אי דיוקים באשר למצבו.
- הסבר והנחיה: עו"ד לדיני תעבורה יסביר לנהג אלו בדיקות הוא צפוי לעבור וכך יוכל הוא להגיע רגוע לבדיקות ללא חשש ולחץ.
- ייצוג בשימוע: במידה שהמרב"ד הגיע למסקנה כי הנהג אינו כשיר לנהיגה והמלצתו היא שלילת רישיון, יוזמן הנהג לשימוע במשרד הרישוי. שם, יציג עורך הדין טיעונים מדוע אין לקבל את המלצת המרב"ד.
- הגשת ערר: על החלטתו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לפסול את רישיונו של הנהג, ניתן לערר לוועדה רפואית בתל השומר. זו במקרים רבים משיבה לנהג את רישיונו, בעקבות הצגת חוות דעת רפואית סותרת המשכנעת את ועדת הערר כי הנהג אכן כשיר.
המאמר נכתב ע״י עורך דין תעבורה ניר שלום – להתייעצות ניתן להתקשר 077-9976882