בטקס מכובד שנערך במכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל חולקו 142 תעודות הצטיינות לסטודנטיות וסטודנטים מצטיינים, בגין הישגיהם הלימודיים, מתוכם 34 מצטייני נשיא. בנוסף ו-6 סטודנטים על הישגים בתחרויות הספורט במסגרת אס"א. עודהוענקו השנה 10 תעודות על הצטיינות בפעילות חברתית, לסטודנטים פעילים בעשייה חברתית והתנדבותית בקהילה.
ההצטיינות החברתית ניתנת לסטודנטים שעבורם ערך הנתינה והעזרה הוא מעבר למילוי מכסת שעות. הם מקבלים החלטות בזמן אמת, לוקחים אחריות, מובילים ויוזמים למצוא פתרונות ונותנים מעצמם את כל מה שהם יכולים וצריכים, מתוך תחושת שליחות ומשמעות אמיתית עבור הקהילה.
מלגות הצטיינות חברתית הוענקו לסטודנטים שלקחו חלק בפרויקטים שונים
אור ביטון הוביל את תוכנית 'מקומי', יחד עם עוד 30 סטודנטים נוספים, שלקחו חלק בחלוקת מזון לקשישים, שיפוץ גני ילדים. בנוסף הוביל בתכנית את 'מתכון עם זיכרון', המנציח חיילים שנפלו באמצעות מפגש עם המשפחה סביב המאכל האהוב על החייל ולספר את סיפור חייו. בן אור בלחסן הוביל את סיירת השיפוצים בעיר כרמיאל לטובת גני ילדים ומקומות נוספים בעיר, ואת שיפוץ בתי הכפר לטובת קבוצת הסטודנטים המתגוררים בה.
אברהים מזריב המשמש מדריך במרכז למצוינות, קיבל את התעודה על הזמינות וההקשבה בקרב חניכיו, על זמינותו והעזרה שהוא מעניק ועל מודל לחיקוי שהוא מהווה עבור החניכים והסביבה. יבגני ניקולאיב משמש מדריך בחוג אנגלית לשכבות ה'-ו' ובמסגרת זו יצר קשרים משמעותיים עם הילדים. הוא מעודד התמדה, לא מוותר ומצליח לייצר רשת ביטחון לילדים שמקצוע האנגלית היווה עבורם קושי, ושנרתעו מהמקצוע.
מקרן אייסף נבחרה הסטודנטית הילה גבאי אשר פועלת במסגרת זו שלוש שנים, משמשת כחונכת לתלמידי תיכון בשעורי עזר ובליווי חברתי רגשי והשנה לקחה על עצמה לעודד תלמידות בתיכון ללימודי הנדסה.
אנה קורסונסקיה מלווה חיילים בודדים במהלך שירותם הצבאי, בתוכנית "האח הגדול למען חיילים בודדים". כמי שעלתה לארץ לבדה מאוקראינה ובעצמה הייתה חיילת בודדה משמשת היום לחיילים מודל וחיקוי לחוסן נפשי, למוטיבציה ונחישות להצלחה.
נדב נוימן ועודד ענף פעלו במסגרת תוכנית "ממחזרים ונהנים". הם היו הרוח החיה, הפעילה והיצירתית בהכנת מיצגים מחומרים ממוחזרים שהוצבו בעיר כרמיאל לטובת יופייה של העיר ובהקמת פינות חמד למבקרים בהם, ביצעו פעילותם מעבר לשעות הנוספות דאגו להביא כלים מיוחדים אישיים, שינעו ציודים ברכבם הפרטי ומצאו פתרונות לכל בעיה שעלתה.
סתיו שפירא היא פעילה בעמותת עמיתים, עמותה המטפלת בנוער המוגדר כפגועי נפש. במהלך התנדבותה חנכה תלמידה עם בעיות נפשיות. תחילת הפעילות הייתה בעיקר בקיום מפגשים לצורך יצירת קשר ותוך כדי התפתחה בניהן מערכת של יחסי חברות, פתיחות ושיחות עומק, שהביאו את החניכה להעצמה אישית, והיום החניכה עצמה חונכת 'בכנפיים של קרמבו.'
שיראל חנקין פועל במסגרת עמיתים, ובמסגרת זו הכיר נער מופנם שאינו מעורב חברתית. לאחר מספר מפגשים הצליח חנקין להגביר ולחזק אצלו את הביטחון העצמי, מה שהביא אותו להצלחות בלימודים ולגשת לבחינות בגרות, להביע את עצמו, להשתלב בחברת הנוער ובמהלך השנה אף נבחר לפרלמנט הנוער בכרמיאל.
את הטקס ארגנה והנחתה אתי שפרברג מנהלת היחידה למעורבות חברתית ובמסגרתו, נשיא המכללה, פרופ' אריה מהרשק, דיבר על חשיבות ההצטיינות בפיתוחים הטכנולוגיים בעידן מהפכת התעשייה הרביעית והדגיש את חשיבות עבודת הצוות. את קטעי השירה והמוסיקה ביצעה כרמל ארמה תלמידת כיתה יב' בתיכון אורט פסגות בכרמיאל, צעירה עיוורת מלידה המקליטה את המנגינות לשירים שהיא מבצעת כשהיא עצמה מנגנת בקלרינט ובזמן השירה ההקלטה היא הפלייבק לשירה שלה שכל כך מרגשת בפני עצמה. כרמל נבחרה לשיר בטקס המצטיינים להוכיח שהגישה שלנו לחיים היא הקובעת את הגובה שאליו נגיע. ושאין גבולות למצוינות.