בעקבות חשיפת הפרוטוקולים בסרט המטלטל שעורר סערת רגשות קיבל ראש העיר אלי ברדה חיזוק להחלטתו לשנות את שמו של בית הספר "גיורא יוספטל" בעיר על שמם של אילן ואסף רמון ז"ל.
מאז יצא לאקרנים הסרט הדוקומנטרי "סלאח פה זה ארץ ישראל" הוא עורר סערות ודיונים בשיח הציבורי והתקשורתי בישראל. דיון שכזה התקיים השבוע במגדל העמק במסגרת הקרנת הסרט שיזמו חברי תכנית המנהיגות הצעירה "נטועים" הפעילים במרכז לפיתוח הון אנושי צעירים במגדל העמק וביוזמת ארגון "ממזרח שמש".
לאחר הקרנת הסרט בו צפו כ-140 אנשים, התקיים דיון בהשתתפות הבמאי דוד דרעי אותו פתח ראש העיר אלי ברדה ובמהלכה סיפר לקהל הצופים על הכוונה להקים בעיר את מוזיאון "בית המייסדים" שיביא את סיפורם של אותם עולים, החלוצים שהקימו את עיירות הפיתוח, שסיפורם לא נכלל באתוס הציוני של מפעל ההתיישבות. כמו כן הוסיף על הכוונה להחליף את שם בית הספר היסודי "גיורא יוספטל" שעומד בפניי הריסה ולקרוא את שמו של בית הספר החדש שייבנה במקומו על שמם של אילן ואסף רמון ז"ל וזאת כיוון שבבית הספר נוסדה לפני עשור תכנית "הטייסת" שהופצה לבתי ספר רבים בארץ ואומצה על ידי קרן רמון.
ברדה הסביר כי יש "להכיר טוב" לגיורא יוספטל שעסק גם בהצלת יהודים אך יחד עם זאת הוחלט על החלפת השם כבר לפני שלוש שנים, והשבוע, במקביל להקרנת הסרט, התקבלה ההרשאה לבית הספר החדש, שימותג מחדש כפי שנעשה עם בית הספר "אורט פסגות" שנקרא בעבר משה שרת.
"הזיכרונות מחבלי הקליטה של הוריי צפים ומעוררים אצלי סערת רגשות לנוכח הפרוטוקולים והמדיניות הועלה מהם. הוריי עלו ארצה בשנת 1949 היישר למעברות ולאחר מכן לשיכונים שם חוו קשיים כלכליים וחברתיים ונאלצו לעבוד בעבודת דחק ו"עבודות יזומות" אך הצליחו לשרוד בזכות 'כח האמונה' ושינון המשפטים 'גם זו לטובה' ו'עיקר שזכינו לעלות לארץ ישראל'. שיתף ראש העיר ברדה והוסיף: "ההורים שלנו, הסבים והסבתות שלכם, היו השחקנים הראשיים שחיו 'בסרט' הזה וסבלו מאפליה ומצד שני הם היו הגיבורים של התקופה. למרות מה שעברו הם זכו להיות שותפים למפעל ההתיישבות והקמת ערי הפיתוח, הקימו משפחות ברוכות ילדים שהיוו פקטור משמעותי להתפתחות ערי הפיתוח ולהגנה על המדינה כחיילים וקצינים. אנשי התקופה הזו, הנחילו לילדיהם ערכים ותובנות לחיים כדי להיות הכי טובים. בזכותם ילדיהם ונכדיהם מנהיגים את המדינה בכל התחומים ובכל התפקידים" אמר ברדה ולסיום שיבח את המנהיגים הצעירים על הרצון וההובלה לגעת ולדון בסוגיות מורכבות ושנויות במחלוקת מתוך הזדהות עמוקה עם דור העבר ומתוך חוסן נפשי וידיעה ברורה כי בידיי הצעירים לשפר ולהצעיד את המדינה בכלל ומגדל העמק בפרט לעתיד שוויוני וטוב יותר "אני גאה בצעירי העיר שלי" סיכם ברדה.