המראה של מבוגר רוכב על קורקינט חשמלי עדיין גורם לתחושת תמיהה אצל חלקם. אבל סקירה זו תעזור לכם להבין כי קורקינט חשמלי הוא בעצם כלי תחבורה נוח ביותר! בתחילה, הקורקינט החשמלי הומצא כתחבורה, שנוחה למעברים במקום שבו רחוק ללכת ברגל, אך יחד עם זאת, זה לוקח רק כמה דקות בתחבורה ציבורית או ברכב. אבל מציאת מקום חניה ייקח זמן כמו הנסיעה עצמה, או אפילו יותר. עבור הולכי רגל, קורקינט חשמלי הוא הצלה אמיתית! נניח שאפשר לנסוע מהבית לרכבת התחתית תוך 3-5 דקות במקום ללכת 15-20 דקות ברגל. על קורקינט חשמלי ניתן להתגבר על מרחקים מרשימים.
מה זה קורקינטים חשמליים?
קורקינטים חשמליים מודרניים לרוב מתגברים בקלות על מרחקים של יותר מ-20 קילומטרים בטעינה אחת. וזה בנסיעה במהירות של 25 קמ"ש. כדי לרכוב על אופניים אותו מרחק באותה מהירות, אתם צריכים להזיע הרבה! משקל קורקינט חשמלי הוא כ-12 ק"ג. ומבחינת מידות, לשם השוואה, הוא יכול להיכנס לתיק ספורט בינוני, מתחת למושב או על מדף ברכבת, ועוד יותר נוח לאחסן אותו בתא המטען של מכונית קטנה. אז למה כדאי לשים לב בעת הבחירה של קורקינט חשמלי? בואו נבחן זאת.
פרמטרים חשובים לבחירת קורקינט חשמלי
עומס וטווח- כדאי להתחיל עם העומס המרבי. רוב הקורקינטים החשמליים מיועדים ל-100-120 ק"ג, אך ישנן סטיות גם למעלה וגם למטה. לדוגמה, אם אתם קונים קורקינט חשמלי עבור נער, אז תסתכלו על הדגמים עבור 50-90 ק"ג. ואם אתם צריכים כושר עומס גבוה יותר, חפשו את הדגם המתאים. אבל הפרמטר החשוב ביותר בעת הבחירה הוא עדיין עתודת הכוח. אין תקן אחד למדידת קילומטראז' בטעינה אחת. במאפיינים, היצרנים מציינים את הפרמטרים בתנאים אידיאליים, שהם נדירים ביותר בפעולה אמיתית. כל אחד מהערכים המפורטים משפיע על עתודת הכוח. לדוגמה, בנסיעה בעלייה, הקילומטראז\' יקטן, ועם רוח גב הוא יגדל. בחורף, אותה סוללה תחזיק מעמד לחצי מהמרחק. ולרוכב קל יותר קל יותר להאיץ וקל יותר לשמור על מהירות, כיון שיש פחות התנגדות אוויר. לכן, כדאי להסתכל על קיבולת הסוללה ורזרבות הכוח, אך עליכם להבין שמדובר בנתונים אינדוקטיביים.
גלגלים- גודל הגלגלים משפיע בעיקר על נוחות הנסיעה: ככל שהקוטר גדול יותר, הנסיעה חלקה יותר. אבל אין למחוק דגמים עם גלגלים קטנים של 15-17 ס"מ. לנסיעה בשבילים חלקים וחלקים בפארק הם אופציה מצוינת. צמיגים מתחלקים לשני סוגים. האופציה עם צמיג מתנפח תוסיף נוחות, אבל צריך לנטר כל הזמן את הלחץ ולשאוב אותו, ובמקרה של פנצ'ר תצטרכו להתמודד עם תיקונים. האפשרות השנייה: צמיג יצוק. הוא אינו דורש תשומת לב, אינו מפחד מפנצ'רים, אך יחד עם זאת הוא הרבה יותר נוקשה מאשר מתנפח, מה שמוסיף רעידות בנהיגה. צמיג מוצק הוא אידיאלי כאשר הקורקינט בשימוש נדיר.
בלמים- בלימה היא חלק בלתי נפרד מהרכיבה ובסיס הבטיחות עבורכם ועבור הסובבים אותכם. מנגנון הבלמים מורכב משני סוגים עיקריים: חשמלי ומכני. לרוב, שני הסוגים קיימים בקורקינטים חשמליים: חשמלי כעיקרי, מכניים כאחד נוסף וחרום. היתרונות של בלם חשמלי הם היעדר מוחלט של תחזוקה והתאמה, מראה מסודר של קורקינט חשמלי ללא כבלים בולטים. החיסרון הוא עוצמת הבלימה הנמוכה יחסית, המורגשת במיוחד במהירויות נמוכות. הבלם המכני עוצר את הקורקינט באופן מידי בכל מהירות. ישנם גם חסרונות: צורך בהתאמה וירידה ביעילות במגע עם לחות, מה שמוביל לבלאי מהיר של רפידות הבלמים.