29 נשים ערביות בקורס הכשרה ראשון מסוגו

29 נשים ערביות בקורס הכשרה ראשון מסוגו
צילום באדיבות : דוברת ארגון העובדים מען

קורס ראשון להכשרת עובדות סיעוד ערביות לבתי אבות, במרכז הרפואי הלל יפה הסתיים בהצלחה. הקורס, בניהול תמר וכטר מבית הספר לסיעוד בהלל יפה, כלל 72 שעות לימוד תאורטיות ו- 48 שעות הכשרה מעשית ב-3 מרכזים גריאטרים גדולים בחדרה ונתניה.

מתוך 34 שנרשמו סיימו אותו בהצלחה 29 נשים מג'יסר א-זרקא וכפרי ואדי עארה. בטקס הסיום הן תקבלנה תעודות של משרד הבריאות, והן מצפות למצוא עבודה בהקדם. הצלחת הפיילוט, והפניות המרובות מצד נשים נוספות להשתתף בפרויקט, מראים שפוטנציאל הגיוס של נשים ערביות לעבודה בסיעוד הוא עצום.

צילום באדיבות : דוברת ארגון העובדים מען

הקורס הוא תוצאה של שיתוף פעולה הדוק שנוצר בין צפי הלל, ממונה ארצית ליישום סטנדרטים בגריאטריה במשרד הבריאות, לבין ארגון העובדים מען. המפגש ביניהם התרחש בדיון שהתקיים בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת ב-2.3.17 בנושא מצוקת כוח האדם בבתי אבות. על הפרק עמדה החלטה תקדימית לאפשר לעובדים זרים לעבוד בבתי אבות ומרכזים גריאטרים.

בדיון נכחה אמאני קעדאן, נציגת סניף מען מבאקה אל-גרביה, שהציגה תכנית לשילוב והכשרת נשים ערביות חסרות מקצוע בעבודה סיעודית במקום לייבא עובדים זרים. זאת על רקע המחסור במקומות עבודה ברשויות הערביות, והדרישה הגוברת מצד נשים ערביות למצוא פרנסה קבועה ומכבדת. "הפרויקט יכול לייצר שינוי חברתי של ממש בחברה הערבית שבה רק 33% מהנשים עובדות. ביכולתו לשלב נשים בעולם העבודה ולהעצים אותן כלכלית וחברתית, ובו בזמן לפתור את מצוקת הסיעוד בבתי אבות", אמרה קעדאן. צפי הלל הרימה את הכפפה, והצליחה לארגן את הפילוט תוך חודשים ספורים בשיתוף הדוק עם מען.

הקורס עורר ההתלהבות רבה. עשרות נשים נרשמו לקורס,  ולמעלה מ-20 נשים נרשמו לקורס השני עוד בטרם החלה ההרשמה. מסיימות הקורס נרגשות מאוד. תושבת ערערה, אם לחמישה, אמרה: "תמיד חלמתי להיות אחות. אמנם הוכשרתי להיות מטפלת, אבל ההכשרה היתה כל כך רצינית, שאני מרגישה שהגשמתי חלום. זו עבודה מאוד אנושית, ואני זקוקה לה מאוד." אם לשבעה מבאקה אל-גרביה אמרה: "הייתי בהרבה קורסים, אבל הם היו בזבוז זמן. הקורס הזה היה באווירה כמו אקדמאית, ומאוד אהבתי את העבודה המעשית. מצבי הכלכלי קשה, ואני זקוקה לעבודה מיידית".

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
הארץ המובטחת: לא יעד גאוגרפי, אלא מדרגה רוחנית
מהי "הארץ המובטחת" לפי חכמת הקבלה? האם מדובר ביעד פיזי,...
מנכ"ל משרד הביטחון בביקור בחברת רפאל: "מדינת ישראל חייבת לצאת למערכה של הצטיידות. מרוץ החימוש לעימות הבא עם איראן החל, תחרות הלמידה בעיצומה. חייבים להתחיל עכשיו לייצר את היתרון הטכנולוגי הבא"
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, ביקר היום בחברת...
מהפכת הגיימינג מגיעה לצפון: Nintendo Switch 2 מושק לראשונה גם בצפון – לצד תל אביב
בישראל תתקיים ההשקה הרשמית בשתי נקודות: במרכז הארץ ובצפון. בצפון...
מירי וגילי כהן צילום יחצ (1)
VIPODCAST פודקסאט לייב ראשון בעופר גרנד קניון חיפה בבית הקולנוע הוט סינמה בהנחיית יפעת הללי אברהם
ובפרק הלייב הראשון יתארחו מירי וגילי כהן – שיחת נשים...
קרדיט תמונה: 3Dvision
המגדל השני והאחרון בפרויקט 'חלומות סביונים' בקריית ביאליק החל במסירת מפתחות לדיירים
בשבוע שעבר, לאחר תקופה ארוכה של תכנונים, בנייה ומאמץ, החל...
"כפר אינדיאני" יפתח בחופשת הפסח בחוצות המפרץ
ה"כפר האינדיאני" יפעל במהלך חול המועד פסח  והוא כולל מגוון...
לידה מחדש: סיפורו של חולה לב מורכב שזכה לחיים חדשים
מטופל שסבל ממחלת לב איסכמית מתקדמת עם שלושה כלי דם...
מותג האיפור הבינלאומי מייבלין ניו-יורק פותח לראשונה בישראל פופ אפ בקניון עופר הקריון
לרגל פתיחת הפופ-אפ, יוצרת התוכן וזוכת האח הגדול, פרידה עוזיאל,...
היסטוריה בקריית ביאליק: רוב נשי במועצה הדתית עם ייצוג לכל הזרמים
לראשונה בישראל, מועצה דתית מונה רוב נשי: ארבע מתוך שבעה...
פתיחת שנת הלימודים בבתי ספר במחוז צפון
הבוקר פתחנו את שנת הלימודים בבית הספר אזורי ברגבה, בהשתתפות...
הקרנת טרום בכורה מרגשת לסרט "עוד נחזור לרקוד" ושיח עם הבמאי יריב מוזר: הסרט התיעודי על מסיבת הנובה שמדובר ברחבי העולם
ביום חמישי ה 05.09.24, בשעה 19:30 תערך הקרנת טרום בכורה...
אירועים בלופט: חוויה ייחודית ובלתי נשכחת
בשנים האחרונות, אירועים בלופט הפכו לטרנד מוביל בעולם האירועים. הלופט,...
הסיבה שכל כך חשוב לבצע בדק בית בצפון
אתם פשוט לא יכולים להרשות לעצמכם להיכנס לבית חדש בלי...
כבוד לקריות: נהג המרוצים הישראלי, מקרית ים, אריאל אלקין, זכה במקום הראשון בסבב השני של אליפות הפורמולה 4 USF Juniors שהתקיימה באלבאמה בארה"ב
במסגרת זו זכה אלקין במקום הראשון במדידת הזמנים של המירוץ...
אורן שטרלינג מסביר מדוע סוכנות כדורגל מובילה בישראל מובילה להצלחות
בעולם הכדורגל התחרותי של ימינו, ייצוג מקצועי הוא קריטי עבור...
תפקידו של עורך דין ליקויי בניה
בניה לקויה גורמת לנזק רב ולעגמת נפש רבתי. קודם כל,...
דילוג לתוכן