אבנר דהן ממושב אבני איתן שבדרום הגולן לא ידע שממכירת קרטיבים וסנדוויצ'ים למטיילים הוא יקים את החאן הכי מצליח ברמת הגולן שיהפוך לאבן שואבת עבור מטיילים רבים, ועכשיו גם את חאן הגליל בקיבוץ בית העמק.
אבנר דהן (54), נשוי למרים ולהם חמישה ילדים ושמונה נכדים. חברי מושב אבני איתן שבדרום רמת הגולן . אבנר הוא הבעלים של חאן אל על הוותיק והמוכר וכעת הוא מסיים את בנייתו של חאן הגליל בקיבוץ בית העמק, בו הוא שותף עם משפחת אייכנוולד מ"ספרי חמד/ידיעות ספרים" ועם הקיבוץ.
מלבד היותו מפעיל של חאנים הוא גם עוסק באימון אישי וייעוץ אירגוני והוא תמיד נוהג להעשיר את חייו בלימודים מפרים. הוא בוגר לימודי ארץ ישראל ותנ"ך, פסיכולוגיה יהודית אצל פרופ' רוטנברג, לימודי הנחיית קבוצות וייעוץ ארגוני באדלר, טבעתרפיה אצל דר' רונן ברגר ועוד, כשהוא משלב את עולמות התוכן בעשייה העסקית שלו. הוא אומנם איש עסקים אך גם חקלאי בנשמה. יש בבעלותו משק חקלאי , ומערכת לייצור חשמל סולארי.
את החאן הראשון הוא הקים בשנת 1998 במושב שלו. זה קרה בדיוק במשבר הגדול שפגע בחקלאות. מחירי המים האמירו, ולאחר מכן היה ייבוא שהוריד את המחירים ופגע בחקלאים.
דהן יזם בנשמה לא ישב בחיבוק ידיים. הוא ראה שהמושב שלו, שנמצא בסמוך לנחל אל על מהווה מוקד משיכה למטיילים רבים, ולאוטובוסים שהיו חוצים אותו מדי יום עם קבוצות מטיילים.
הוא מיד הבין שיש כאן פוטנציאל להכנסה, ועל כן פתח קיוסק שמכר סנדוויצ'ים, שתייה וקרטיבים. כל יום היה יושב לספור אוטובוסים כדי להבין שכמות אדירה שלהם נכנסת מדי יום למושב ושיש כאן אפשרות לעשות משהו גדול הרבה יותר מקיוסק.
במקביל הוא נרשם לקורס יזמות עסקית כשהפרויקט שלו היה ליזום חאן אירוח על מצוק אל על. לדהן מיד נפל האסימון והפרויקט שהיה על הנייר, הפך ברבות הימים לפרויקט חייו. לאחר כ-17 שנה כשחאן אל על הוא אחד הטובים והמוצלחים ביותר לאירוח קבוצות ופרטיים בקטגוריית החאנים בארץ.
הוא הבין שהגיע הזמן להתרחב ולהביא את ההצלחה גם לאזורים אחרים בארץ. אזור הגליל המערבי נבחר כי היה אטרקטיבי יותר מבחינת פוטנציאל תיירותי וגם לא רחוק מדיי מהבית בגולן.
דהן מספר שאת המיזמים העסקיים שלו תמיד עשה עם סיכונים מחושבים. זה אף פעם לא הלך בקלות (הבירוקרטיה.. הבירוקרטיה..) ותמיד מאפס.
מתחם חאן הגליל שמשתרע על שטח של 20 דונמים מחולק לשני מוקדי אירוח מרכזיים: החאן- שכולל בתוכו 4 אוהלי אירוח רועים גדולים לאירוח קבוצות ומשפחות המאפשר חווית גיבוש ייחודית, והמוקד השני: 32 חדרי אירוח מפנקים – המתאימים לזוג + 2 ילדים.
זולת חווית אירוח כפרית מציע המתחם ערך מוסף, עם שלל פעילויות אתגריות בשטח כמו: סדנת Outdoor training, (פעילות אקטיבית המאפשרת פתיחות, שיתוף פעולה ועבודת צוות), סדנת טבעתרפיה (פעילות שמבוססת על אימון באמצעות הסביבה והטבע, שלו כוחות ריפוי, ומאפשר פתיחות ונגישות בין אנשים), מסלולי טיול אופניים לבודדים ולקבוצות, וגלישת מצוקים ממערת קשת.
למה בחרת להקים את החאן השני שלך דווקא בקיבוץ בית העמק בגליל המערבי?
"האיזור הזה משופע מאוד במסלולי טיול, אתרים תיירותים ותיירנים. כמו כן לקיבוץ היתה קרקע בשלבי שינוי יעוד מתקדמים לתיירות, מה שהתאים למיזם של החאן. הקיבוץ שותף לפרויקט וגם שותפי חיים אייכנוולד מרעננה מהבעלים של ספרי חמד וידיעות ספרים"
מה מיוחד בחאן החדש שלך?
האפשרות לקבל כמה קבוצות אנשים במקביל, היכולת לארח בכמה מתחמי לינה שונים וברמות אירוח שונות לפי התאמתה של כל קבוצה, המיקום המצויין בקירבה לנחלי הגליל המערבי,שרך בצת, וכזיב, הנגישות לעכו ולראש הנקרה ונהריה. כמו כן האפשרות לקבל עולמות של תוכן והעשרה שונים בנוסף לחווית האירוח. והנסיון רב השנים שלנו באירוח המסתכם בהבנה שלתת ללקוח כמה שיותר שירות טוב וכמה שיותר תרומה לכספו, זו ההשקעה הכי משתלמת לנו הבעלים".