לאחר העברת התוכנית "יחס חיובי לבעלי חיים" במשך 15 שנים ברציפות והפסקה של שנתיים עקב משבר הקורונה, התוכנית חודשה השנה והועברה בחמישה בתי ספר יסודיים ברחבי העיר: פסגות, קדימה, הבונים, ביאליק ורקפות. ס"ה 17 כיתות משכבות ג' , ה', ו', כולל 2 כיתות תקשורתיות. 455 תלמידים השתתפו בתוכנית אשר התקיימה מאוקטובר עד מאי.
את התוכנית יזמה והוציאה לפועל , בהתנדבות, בתיה בר, חברה בקרן למען בעלי חיים במשרד להגנת הסביבה, בשיתוף עם מנהלת מח' החינוך בחי פארק – אסנת מעוז ינקו.
מטרת התוכנית היא יצירת חברה מעורבת ואכפתית, יכולת קבלת אחריות אישית במציאת פתרונות בנושאים של שוטטות והתעללות בבעלי חיים ופיתוח יכולת קבלת החלטות כאשר נתקלים במקרים אלו.
התוכנית שמה דגש על ערכים כמו סובלנות, סבלנות, חמלה, עזרה לחלש וכיבוד צורכי השונה, הן כלפי אנשים והן כלפי בעלי חיים. התוכנית כללה שלושה מפגשים לכל כיתה, שניים בביה"ס ואחד בחי פארק. במפגשים אלו נחשפו התלמידים לתרומתם של בעלי החיים בכלל וחיות המחמד בפרט לבני האדם, בליווי מצגות וסרטונים.
למרות זאת ישנם אנשים – מבוגרים וילדים שלא מעריכים ומכבדים אותם, ויתרה מכך הם מזניחים ומתעללים בהם בדרכים שונות. במהלך התוכנית הודגש הקשר, שהוכח מחקרית, בין אלימות כלפי בעלי חיים ובין אלימות כלפי בני אדם ומה ניתן לעשות כדי למנוע זאת.
במפגש בחי פארק למדו התלמידים על בעלי החיים שנמצאים בסכנת הכחדה בארץ ובעולם , מה הסיבות לכך, ומה תרומתם של גני החיות לשימור זנים נכחדים.
הווטרינר הרשותי ד"ר דוד דדיה הגיע לחי פארק והסביר לתלמידים על חשיבות העיקור של חיות המחמד בכלל וחתולי הרחוב בפרט, לטובת האיזון האקולוגי , לטובת בריאותם של בעלי החיים ולטובת תושבי העיר כאחד . ד"ר דדיה הדגיש את חשיבותם של חתולי הרחוב כמרחיקי המכרסמים והנחשים מחצרות העיר, אולם כדי שלא תהיה התרבות יתר העירייה מבצעת מזה 17 שנים עיקורים וסירוסים לחתולי הרחוב במימונה, ובכך הפחיתה את מספר החתולים המשוטטים ואת מספר התלונות בעיר בנושא זה.
כמו כן, נערך חידון בנושא חתולים, לאחר שהועבר לתלמידים מידע מוקדם עליהם. התלמיד שהגיע למקום הראשון, מכל כיתה, זכה במינוי שנתי לחי פארק. ס"ה 15 תלמידים זכו במנוי זה.
התלמידים קיבלו דף עבודת בית – תצפית על חתולי רחוב וזאת כדי שיתרשמו ממלחמת הישרדותם היום יומית בימים החמים והקרים של השנה ומסכנות רבות האורבות להם ברחוב.
בלסיום התוכנית הוענקו לתלמידים תעודת ידיד בעלי חיים בנוכחות מנהלי בתיה"ס שתומכים בתוכנית ומודעים לחשיבותה.
לבתיה בר אין ספק שהתלמידים קלטו את המסר על חשיבותם של בעלי החיים בחיינו ואת זכותם לחיות בכבוד ושיש חוק שמגן עליהם, ומעבר לכך שגם להם יש רגשות- שמחה, עצב וכאב.
לדברי ד"ר דדיה : "ניתן לראות את תוצאות הלמידה בשטח כאשר התלמידים מתקשרים למוקד העיריה, כפי שהונחו בתוכנית, ומדווחים על בעל חיים פצוע או משוטט".
וכפי שנאמר לתלמידים ע"פ ציטוט מהרמב"ם " אין הבדל בין צער האדם לצער בעלי החיים".
ראש העיר אלי דוקורסקי הודה לבתיה בר על יוזמתה והתמדתה בקידום פרויקט זה במשך שנים רבות, ועוד הוסיף כי הוא רואה חשיבות רבה בפרויקט זה בבתי הספר מתוך הבנת הנושא והשלכותיו.