"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, בשיתוף עם היועצת הקולינרית מיקה פודארט, מציגים: מתכון מזין לקבבוני דלעת טבעוניים על מקלות קינמון.
מחפשים תחליף טבעוני לקונספט הקבבונים הגלילי והמוכר? "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, בשיתוף עם היועצת הקולינרית מיקה פודארט – "מיקה תוספת של טעם בחיים", מציגים: מתכון מזין לקבבוני דלעת טבעוניים על מקלות קינמון.
מצרכים:
750 גר' דלעת מגורדת גס
חבילת טופו קטנה מגורדת גס
חצי חבילת עלי מנגולד קצוץ
חצי צרור שמיר קצוץ
חצי כוס גפרורי שקדים מולבנים
5 שיני שום מגורד
כף סוכר חום
קינמון טחון, בהרט, מקלות קינמון דקיקים
מלח, פלפל לבן
6 כפות קמח חומוס
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- קולים את השקדים במחבת גדולה (ללא שמן).
- מוסיפים מעט שמן ואת כל המצרכים מלבד קמח, חומוס ומקלות קינמון (תבלינים לפי הטעם) ומאדים על אש גבוהה. כשהנוזלים מתאדים מורידים מהאש.
- מצננים מעט ומוסיפים קמח חומוס בהדרגה (לפי הצורך) עד שהעיסה דביקה, יציבה ולא רטובה מידי.
- מחממים מחבת פסים עם מעט שמן.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בצורת אליפסה אותן משחילים על מקל קינמון (לא עד הסוף).
- מניחים על המחבת וצולים כל צד למשך מספר דקות.
מגישים עם טחינה לצד אורז או ירקות צלויים.
שיהיה בתאבון!
ניתן להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405, ובסניפי הרשת.