20 אימהות תושבות מג'אר הגיעו לסיור במחלקת ילדים במרכז הרפואי פדה-פוריה ולהרצאות של צוות המחלקה והשירות הסוציאלי בנושא "תאונות בבית ובחצר".
ענת רוזנבלום, מנהלת השירות הסוציאלי במרכז הרפואי ציינה כי בעקבות פנייה של מנהל מחלקת הרווחה במג'אר, קיזל עלי, התגבשה היוזמה לקיים מספר מפגשים עם קבוצות של אימהות מהישוב ולהעביר להן הדרכה בנושא החשוב של מניעת תאונות הבית והחצר.
המפגש היה הראשון מבין שלושה מפגשים שיתקיימו במרכז הרפואי
פדה- פוריה בשיתוף פעולה של צוות מחלקת ילדים וצוות השירות הסוציאלי. המפגש כלל סיור לאימהות במחלקת ילדים, הרצאה של ד"ר באסל סולימאן ואחות מחלקת ילדים ציונה בן שבת, בנושא: תאונות הבית והשפעתן על ההתפתחות הפיזית והנפשית של הילד.
את ההרצאה השנייה העבירו העו"סיות יוליה פרל ואמירה טאטור בנושא "היבטים פסיכוסוציאליים של תאונות הבית – והשפעותיהן הפיזיות והתפקודיות לטווח ארוך".
"תאונות הן 65% מגורמי המוות של ילדים, אלה מקרים שניתן למנוע! " הסבירה ציונה בן שבת בהרצאה הפותחת והוסיפה, "בישראל, 180,000 ילדים בשנה, מגיעים לחדרי מיון בבתי חולים כתוצאה מתאונות בית. 200 ילדים נפטרים בשנה כתוצאה מתאונות קשות. מאיסוף נתונים שעשינו במחלקת ילדים, מתברר שמג'אר נמצאת במקום שלישי במספר מקרי תאונות בית".
בתגובה ציינו המשתתפות כי הנתון גבוה ולא תמיד נובע מרשלנות של ההורים. ג'מילה, אחת האימהות, סיפרה שכאשר היתה בת 8 בלבד, ההורים שלה ביקשו ממנה להכין קפה שחור, היא הפילה את הקומקום הרותח ובעקבות התאונה סבלה מכוויות קשות בידים ובפנים. לדבריה הורים עושים טעות שהם מצפים מילדה קטנה להיות במגע עם משקה רותח. ר'אנה משתתפת נוספת, סיפרה על מקרה שארע אצל חברים שבו פעוט עמד ליד התנור והושיט ידיים כדי להתחמם וכתוצאה מכך נכווה בידיו.
ענת רוזנבלום סיכמה ואמרה, "המפגש חשוב מאוד – כמניעה, הן ברמת האישית עבור המשתתפות והן ברמת הקהילה – כשגרירות עבור הישוב מג'אר. הנשים הביעו שביעות רצון גבוהה מהתוכן וביקשו להיפגש בשנית. אנו לקראת שני המפגשים הבאים ושמחים להמשך שיתוף פעולה."