"מהלב לצלחת" הינו מיזם חברתי ישראלי אשר הוקם ע"י שלושה צעירים, מתן אסולין, רומי נאור ורוני לי. "רצינו לחשוב באופן שכלתני, מה הבעיות ואיך אפשר לפתור אותן או לכל הפחות להביא לשיפור. הבעיות של קשישים בישראל מסתכמות בבדידות ורעב." סיפר מתן, אחד ממקימי המיזם.
בישראל מוערכים מספרם של הקשישים הבודדים בכ-221 אלף קשישים, ומעל ל-100 אלף קשישים שחיים ללא בטחון תזונתי. מטרת הפרויקט "מהלב לצלחת" הינה לעזור להפיג את בדידות של הקשישים בישראל ע"י רתימת הקהילה בכל עיר לליווי הקשישים באמצעות ארוחה חמה ויצירת קשר אישי של המשפחה התורמת והמתנדבים עם הקשישים, מעבר לתרומת מצרכי מזון יבשים כגון שימורים, אלא הכנה של ארוחות חמות וביתיות, שיחות טלפון מעת לעת וכדומה.
"חשבנו מה אנחנו יכולים לעשות, והפתרון היה "לנגד עינינו", חשבנו על כך שאלפי משפחות ברחבי הארץ מבשלות בכל שישי ארוחות שבת גדולות בכל מקרה, ואולי הם יסכימו לדאוג לעוד אדם לארוחה". סיפר מתן, על איך הגו את רעיון השילוב בין ארוחת השישי לבין עזרה לקשישים. המיזם הוקם סמוך לחג ראש השנה האחרון בחודש ספטמבר ומאז הפך לסיפור הצלחה של ממש, עם הירתמות נכבדת ומרגשת במספר מוקדים. שיתוף הפעולה לא איחר להגיע, "בכל שישי המשפחות מכינות את המטעמים, העוגות, הפירות, והמתנדבים המרכזים את הפעילות בכל אזור מעבירים את הארוחות אל הקשישים. יש 4 מתנדבים שאחראים על קשיש וכל אחד מהם מכין פעם בחודש את ארוחת השישי, כך שהקשיש מקבל אוכל חם כל שבוע וקשר אישי. " מספר מתן, "ההבדל במיזם שלנו הוא הפן האישי, כל אחד מהקשישים שמקבל ארוחה חמה, מנחמת, מפנקת, מרגיש הרבה יותר טוב מאשר לקבל חבילת של שימורים ומוצרי מזון יבשים והם גם אומרים לנו את זה. ארוחת שישי מכילה בתוכה משפחתיות, חום ואכפתיות, הם מרגישים שמישהו דואג להם, שלמישהו אכפת, זה עולם ומלואו עבורם וזה מרגש אותנו בכל שבוע מחדש לראות איך הם מחכים לנו, כמה הם רוצים להודות. וזה הזמן שלנו לומר תודה לכל המשפחות והמתנדבים ורכזי האזורים שיחד איתנו גורמים לזה להתקיים בכל שבוע ועל ההיענות לדאוג לקהילה בעירם."
נתינה היא קבלה: מסתבר שהכלל הידוע פועל גם כאן, ובשיחה עם מתנדבות ממגדל העמק הן שיתפו: "יצאתי לחלת וחיפשתי משהו שימלא אותי וימלא לי את החוסר, לאחר שהתחלתי לבשל עבור הקשישה האוכל יוצא יותר טעים ואני בעננים, אין לתאר את ההרגשה." בשיחה עם מתנדבת אחרת ממגדל העמק היא מספרת " צרם לי לדעת שיש מישהו בלי אוכל חם במיוחד בערב שבת, ותמיד חלמתי להיות בצד הנותן והמיזם הזה מגשים לי חלום." מתנדבת נוספת תיארה: "אנחנו ממילא מבשלים למשפחה בכל שישי אז למה לא לחלק ממה שיש למי שצריך? והסיבה העיקרית היא הערבות ההדדית שצריך לטפח למבוגרים בעירנו."
בשלב זה למיזם יש כ250 משפחות מתנדבות שמכינות אוכל, ו150 מתנדבים שדואגים ל-90 קשישים באופן קבוע שמרכזים את הפעילות בערים חיפה, קרית אתא, מגדל העמק, יקנעם. המקימים והמתנדבים כבר מתכננים איך להביא את המיזם לכל עיר, איך לקרב את הקהילה ואת הלבבות של התושבים, לאגד אותם במטרה לדאוג לקשישי העיר.