בעלי מסעדות נדרשים לעמוד בשורה ארוכה של תקנות שמטרתן להבטיח את בריאות הציבור ובטיחותו. בין תקנות אלו התקנה ותחזוקה של מנדפים הוא מרכיב קריטי בפעילות המטבח. מערכות המאפשרות סביבת בישול נקייה וגם מחויבות לעבור תחזוקה שוטפת. נוסף, לא כל מנדף מתאים לכל מטבח וחייב להיות מותאם לצורכי המטבח כדי לחסוך בעלויות מיותרות ולענות על צורכי המטבח, למשל מנוע ומנדף קטנים לא יוכלו לעמוד בכמות האדים והעשן במטבח של בית מלון, אבל כן במטבח של בית קפה צנועה. הבנה זו למשל יכולה לחסוך לבית העסק עלויות רבות בהבנת המנדף הנדרש לגודל המטבח. המורכבות בעמידה בתקנות התקנת מנדפים למסעדות חשובה לבעלי מסעדות שרוצים לשמור על עסקיהם בהתאם לתקנים הנדרשים ולא להיכנס להוצאות מיותרות. חשוב לדעת שבחירת צוות מקצועי עם שירות אדיב שרץ עם שורה ארוכה של בתי מלון ומסעדות לתחזוקה שוטפת כבר מספר שנים היא בחירה נכונה לכל בית עסק לקבלת התקנה איכותית ואמינה.
עלות להתקנה ותחזוקה
כשמדובר במחירים עלויות יכולות להשתנות באופן משמעותי בהתאם למספר גורמים, כולל גודל המטבח, הדרישות הספציפיות של המסעדה ומורכבות ההתקנה. מנדף תעשייתי מחיר עולה בדרך כלל XXX ש"ח ויכול להגיע גם ל-XXX ש"ח תלוי בגדול והדרישה. הוצאות ההתקנה הראשוניות הן רק חלק אחד במשוואה, עלויות תחזוקה שוטפות גם להם תפקיד משמעותי שכדי לחשב, טיפול שוטף הנדרש על פי חוק לפחות פעם בשישה חודשים, כולל ניקוי, בדיקה ותיקון או החלפה של חלקים ממערכת הפליטה על מנת להבטיח שהיא תפעל ביעילות ותעמוד בתקני הבטיחות. פעילויות תחזוקה שוטפות נעים בדרך כלל בסביבות ה-XXX ש"ח, אף שזה חיוני, מתווספות לעלויות התפעוליות של ניהול המסעדה. בעלי מסעדות צריכים לתקצב את העלויות הראשוניות של התקנת מנדף והתחזוקה. חשוב לזכור מנדף תקין הוא חיוני לא רק לבטיחות אלה גם בשמירה על איכות האוורור במטבח, מה שתורם לסביבת עבודה נוחה יותר עבור צוות המטבח. התקנה ותחזוקה נכונה מספק פתרונות לבעיות בעתיד כמו שריפה או תקלות טכניות.
מומחיות בלתי מתפשרת
למי שמחפש סיוע מקצועי, "בלקו מערכות" מציעה שירותים מקיפים המותאמים לצרכים הייחודיים של כל מסעדה, מלון ואולם אירועים. החל מהתקנה ראשונית, ניקוי מנדפים וארובות, ומלווה את בית העסק לתחזוקה שוטפת לאורך שנים, "בלקו מערכות" מבטיחה מערכת המנדפים לכל בית עסק לעמוד בכל הדרישות תוך מתן שירות איכותי הפועל ביעילות. צוות אמין בעל ניסיון רב שצובר לקוחות מרוצים בכל התקנה חדשה ומאפשר לבעלי מסעדות להתמקד במתן שירות קולינרי לסועדים.