בדרך כלל תביעת כתובה מוגשת במקביל לפתיחת תיק הגירושין, אבל יש גם מקרים שבהם תביעה זו תוגש רק לאחר השלמת ההליך וקבלת הגט. על-מנת להחליט נכון מהו התזמון האופטימלי של הגשת התביעה למימוש ההתחייבות שלקח על עצמו הבעל במעמד הנישואין מומלץ להתייעץ עם מומחה בנושא, כלומר טוען רבני מנוסה, וגם המידע בכתבה זו יעזור לך.
האם דחיית תביעת הכתובה פירושה ויתור עליה?
הדבר הראשון שחשוב לדעת לגבי כתובה הוא שמדובר בחוזה מחייב. לא כולם מודעים לכך, אבל כשגבר חותם על המסמך שבו הוא מבטיח לפרנס את מי שהוא נושא לאישה, זוהי התחייבות בדיוק כמו חתימה על שכירת דירה. גם הסכום שנרשם בכתובה הוא סכום מחייב, וגם אם הסכום שנרשם לא ריאלי ולכן מן הסתם בית דין רבני לא יחייב את הגבר לשלם אותו, עדיין תהיה לכך השפעה על פסיקת הדיינים.
אחד הכללים הבסיסיים לגבי חוזים הוא אכיפתם במועד. לכן, תביעת כתובה לאחר גירושין עלולה להתפשר כאילו האישה ויתרה למעשה על הזכאות שלה לקבל את הסכום. זו גם הסיבה להמלצה על התייעצות עם איש מקצוע בקיא לפני קבלת כל החלטה.
נסיבות מיוחדות
בנסיבות מסוימות כן כדאי להגיש תביעת כתובה לאחר גירושין ולא במקביל לפתיחת התיק. זהו צעד טקטי שנועד לשפר את מצבה של האישה, ואם הוא מיושם לאחר שיקול דעת מעמיק, הוא יניב את התוצאות הרצויות. דוגמה לכך היא מקרה שבו הבעל מאיים באי מתן הגט אלא אם כן האישה תוותר על הכתובה. במצבים אלה, למרות שלפי ההלכה בשולחן ערוך יש להקים את הסדרת הכתובה להסדרת הגט, ייתכן היפוך בסדר העניינים, ובחודשים האחרונים אף התקבלה פסיקה ברוח זו בבית הדין הרבני באשדוד.
ייעוץ מקצועי בהתאמה מלאה לנסיבות
בכל מקרה לפני תביעת כתובה, אחרי השלמת הגירושין או במקביל, מומלץ להתייעץ עם טוען רבני בירושלים. הכוונה אישית מדויקת, בהתאמה מושלמת לנסיבות הספציפיות, היא הדרך הטובה ביותר לקבל החלטות אופטימליות. עזרא לוי הוא טוען רבני עתיר ניסיון שפועל מתוך תחושת שליחות אמיתית, וכך הוא מספק תועלת מרבית לכל מי שפונה לעזרתו.