תאונות עבודה הן למרבה הצער תופעה נפוצה למדי. הנזק שנגרם לעובד שנפגע תוך כדי העבודה הוא לא "רק" במישור הפיזי, אלא במקרים רבים גם נפשי עקב הטלטלה הקשה, וכן נזק כלכלי עקב חוסר היכולת להתפרנס באותה רמת הכנסות כפי שהיה לפני התאונה. בהתאם כדאי לדעת ממי ניתן לתבוע פיצויים, ובכתבה זו תמצאו מידע מקיף בנושא.
תביעה נגד המעסיק
אופציה אחת של תביעת פיצויים היא כנגד המעסיק, אבל רק בתנאי שהוא אחראי לתאונה. למשל, עקב אי הקפדה על כללי הבטיחות, בגלל הוראה לא אחראית שנתן לעובד, הדרכה לא מספקת וכו' – בדיוק כפי שבמקרה של פציעה בגלל מעידה ברחוב, הכתובת לתביעה היא הרשות המקומית אבל כדי שניתן יהיה להגיש תביעה נגד העירייה נפילה ברחוב חייבת להתרחש עקב מחדל של העירייה. בתביעה כזו חובה להוכיח שכל הנזקים מהם סובל העובד הם אכן תוצאה של התאונה.
תביעה נגד חברת ביטוח
אם לעובד או לעובדת יש ביטוח אובדן כושר עבודה, כדאי להפעיל אותו במקרה של תאונת עבודה שהותירה נזק מתמשך וממשי. במקרה כזה הדגש הוא לא נסיבות האירוע, אלא המצב הפיזי העכשווי ומידת הפגיעה בכושר העבודה. עוד כדאי לדעת שיש ביטוחים שבהם רק מי שאיבד לחלוטין את כושר העבודה מקבל פיצוי, ויש ביטוחים שבהם גם מי שיכול לעבוד אבל לא במקצוע שלו מקבל פיצוי. מומלץ להתייעץ עם עורך דין תאונות עבודה בחיפה על-מנת לפעול נכון מול חברת הביטוח.
תביעה נגד הביטוח הלאומי
את המוסד לביטוח לאומי ניתן לתבוע בכל מקרה של תאונת עבודה. בשלב ראשון ישלם הביטוח הלאומי "דמי פגיעה" – החזר עבור הפסדי שכר במשך עד 91 ימים. בשלב שני תוגש תביעת נכות, ולאחר התייצבות בפני ועדה רפואית ייקבע שיעור הנכות ולפיו יוחלט האם יש זכאות לגמלה (שיכולה להיות או קצבה חודשית או מענק חד-פעמי, בהתאם לשיעור הנכות).
עורך דין ביטוח לאומי בצפון מסייע באיסוף כל המסמכים הנחוצים, ובמידת הצורך יכול גם לייצג את העובד שנפגע בוועדה הרפואית של מוסד זה. עו"ד טלאל ג'ובראן הוא מומחה לתאונות עבודה שאמון על התנהלות מושכלת מול כל הגורמים שאותם אפשר לתבוע.