בעולם שבו טכנולוגיות AI ורגולציות מורכבות משנות את פני התעשייה מדי יום, האיגוד הישראלי לאיכות וחדשנות מודיע על השקת תוכנית המנטורינג הייחודית: "איכות מדור לדור". התוכנית נועדה לגשר על הפער הקריטי שבין התיאוריה הנלמדת בקורסים לבין האתגרים המורכבים בשטח, ולהעניק לדור הבא של מהנדסי ומנהלי האיכות את הכלים להוביל ולא רק "לבצע".
מובילת התוכנית כיום, שירן אלמלם אוחיון, מנהלת למידה והדרכה, מנהלת איכות במיל' וחברה באיגוד הישראלי לאיכות וחדשנות ודמות מוכרת בקהילת האיכות מזה שנים, זיהתה את הצורך מתוך הניסיון האישי שלה שהחל עוד בשירותה הצבאי. "ראיתי יותר מדי אנשים בתפקיד ראשון שעובדים על 'אוטומט' בלי להבין את ההשלכות הרוחביות של החלטותיהם," מסבירה שירן "איכות היא הלב הפועם של כל ארגון. אפשר לייצר מוצר או לתת שירות, אבל ללא איכות, הלקוחות ינטשו. התוכנית הזו נועדה להבטיח שהאיכות לא תהיה רק 'צ'ק ליסט', אלא תפיסת עולם ניהולית."
התוכנית מציעה מעטפת מקצועית מקיפה שנפרסת על פני תשעה חודשים, וכוללת:
- מנטורינג אישי (One-on-One): ליווי צמוד של מנהלי איכות בכירים עם ניסיון של מעל 10 שנים בתעשייה.
- מפגשים דו-שבועיים: מפגשי למידה פרונטליים או מקוונים הממוקדים בפתרון בעיות אמת.
- קהילת שיתוף ידע: קבוצת וואטסאפ ייעודית להתייעצות בזמן אמת והעמקה מקצועית.
התוכנית פועלת במודל של התנדבות מלאה מצד המנטורים, מתוך תחושת שליחות לחיזוק התעשייה הישראלית. האיגוד קורא לארגונים המעוניינים להעצים את מהנדסי האיכות שלהם, ולאנשי מקצוע בתחילת דרכם, להצטרף למערך ולזכות בליווי של הטובים ביותר בתחום.
שרון אנקר, יו"ר האיגוד הישראלי לאיכות וחדשנות: "אנו גאים להוביל מיזם שמחבר בין הניסיון העשיר של הווטרנים בתחום לבין האנרגיה והחדשנות של הדור הצעיר. זו הדרך היחידה להבטיח את חוסנה של התעשייה בשנים הקרובות."
קרדיט צילום: האיגוד הישראלי לאיכות וחדשנות.