קריית ים יוצאת למאבק ציבורי נגד סירובה של רפא״ל לשלם ארנונה כחוק

קריית ים יוצאת למאבק ציבורי נגד סירובה של רפא״ל  לשלם ארנונה כחוק
pixabay

ראש עיריית קריית ים, דוד אבן צור, החליט לצאת למאבק  ציבורי ישיר ובלתי מתפשר כנגד רפא"ל המסרבת לאפשר לעירייה למדוד את היקף השטחים הבנויים שבתחומה ומתחמקת בדרך זו מתשלומי ארנונה תוך כדי פגיעה קשה בעיר ובתושביה וגרימת  נזקים כלכליים אדירים להתפתחות העיר.

מאבק ציבורי נגד סירובה של רפא״ל  לשלם ארנונה
pixabay

בעירייה מדגישים כי שומת הארנונה שבה מחויבת רפאל , מוערכת בעשרות מיליוני שקלים בשנה ואולם החברה מתכחשת    לחוב ומתחמקת מתשלום בניגוד לחוק.

כזכור ,קבעה וועדת הגבולות שהקים משרד הפנים כבר לפני שנה, כי כל שטחי רפאל, המוערכים בכ- 6500 דונם (כמעט פי שניים משטחה של קריית ים !!) , ישויכו  לקריית ים והחברה תידרש לשלם לעירייה ארנונה בהתאם.

אלא שמאז ההחלטה, מסרבת רפאל לאפשר למודדים מטעם העירייה להגיע לשטח המפעל ולבצע מדידות בטענה שהמדובר “בשטח ביטחוני”

במקביל מודה רפא”ל  בשטחים בנויים בהיקף של כשליש בלבד מהשטח  הידוע   כשטח בנוי בתחומה.

אם לא די בזאת הרי שרפאל תובעת מהעירייה “החזר״  של תשלומי עבר שונים אשר אינם קשורים לארנונה ומקזזת תשלומים אלה בבריונות, באופן חד צדדי ובניגוד לחוק וללא תאום עם העירייה.

כתוצאה ישירה ממצב זה מתעכב אישור תקציב העירייה בידי משרד הפנים, עובדה אשר עלולה לסכן את עתידה ואולי אף להביא לקריסתה של הרשות המקומית. .

"לא יתכן שמפעל ביטחוני חשוב ככל שיהיה, השומר על מדינת ישראל ומתהדר בכך שהמציא את "כיפת ברזל" המגן על תושבי המדינה – יביא באותה נשימה,  לפגיעה כלכלית אנושה ברשויות ובקהילות  הגובלות איתו" אמר ראש העיר דוד אבן צור.

בישיבת מועצת העיר שתתקיים ביום רביעי השבוע, מתכוון ראש העיר להציג בפני חברי מועצת העיר ונציגי הרשויות הגובלות עם רפאל והזכאיות ליהנות מהארנונה של רפאל, את עיקרי תוכנית המאבק הציבורי שהוא מתכנן לצאת אליו בימים ובשבועות הקרובים.

לדברי ראש העיר , למרות חשיבותו של רפאל הרי שמיקומה בלב ליבו של אחד המקומות הצפופים ביותר בצפון המדינה מסכן את התושבים מבחינה אסטרטגית ודליפת הגז שארעה רק בסוף השבוע האחרון , ממחישה בצורה ברורה סכנה זו.

הוא קרא לממשלת ישראל ושריה להורות לרפאל לשלם את חובה באופן מידי  ובמקביל לפעול להוצאת כל ריכוזי האמל"ח המסוכנים מתחום המפעל ולהעבירם לשטחים מרוחקים ובלתי מיושבים ולהשאיר במקום רק את מחלקות המחקר והפיתוח של המפעל.

״רפא״ל עושה באזור כרצונה, היא מגבילה את הבניה לגובה בעיר, מגבילה התפתחות, שולטת על חלק נרחב מחופי הים של העיר, גורמת לפיצוצים וחרדות בקרב התושבים ובמקביל נוקטת בבריונות ונמנעת מלשלם ארנונה כחוק. רפאל צריכה להבין כי מדינת ישראל התבגרה וכי אין עוד עליונות פטרונית של ענייני הביטחון על תושבי המדינה״ אומר ראש העיר.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
הארץ המובטחת: לא יעד גאוגרפי, אלא מדרגה רוחנית
מהי "הארץ המובטחת" לפי חכמת הקבלה? האם מדובר ביעד פיזי,...
פעילות נרחבת של כוחות הביטחון לאיתור שברי יירוט במרחב העיר קרית אתא
עיריית קריית אתא מדווחת כי כחלק מהיערכות מוגברת לשמירה על...
ראש העיר קריית אתא בסיור עם גורמי פיקוד העורף ברחבי העיר
אמש נערך סיור והערכת מצב עם גורמי פיקוד העורף הפרוסים...
קרית אתא: חניה חינם בכל אזורי כחול-לבן בעיר עד סוף חודש יוני
בעקבות הערכת מצב שהתקיימה היום בעירייה, הנחה ראש העיר, יעקב...
פופ-אפ חדש של YOLO נפתח בקניון שער הצפון ויפעל עד תחילת ספטמבר
מותג הילדים והנוער YOLO פותח מתחם פופ-אפ בקניון שער הצפון,...
מהפכת הגיימינג מגיעה לצפון: Nintendo Switch 2 מושק לראשונה גם בצפון – לצד תל אביב
בישראל תתקיים ההשקה הרשמית בשתי נקודות: במרכז הארץ ובצפון. בצפון...
התחדשות במרכז בריאות האישה של כללית זבולון
 ד"ר אניס כלדאוי, מומחה מוביל בתחום רפואת הנשים והגניקולוגיה מונה...
לקראת חג השבועות, רשתות הקמעונאות, האופנה מציעות מבצעים
לקראת חג השבועות ופתיחת עונת הקיץ, רשתות הקמעונאות, האופנה והקולינריה...
תכנית "היישוב שלי" בקרית אתא בסימן 100 שנה לעיר
אמש נערך בקריית אתא הטקס החגיגי לסיכום התכנית החינוכית העירונית "היישוב...
שכול וצמיחה ממשבר 2025 - התחנה לטיפול זוגי ומשפחתי בקרית אתא ביום שיא
התחנה לטיפול זוגי ומשפחתי בקרית אתא, קיימה יום עיון בנושא:...
גביע ראש העיר לבתי הספר היסודיים בקרית אתא: מסורת של מצוינות וספורטיביות נמשכת
אמש נערך בקרית אתא תחרות גביע ראש העיר המסורתית לבתי...
80 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית: עיריית קרית אתא הצדיעה לווטרנים בטקס הוקרה מרגש
עיריית קרית אתא ציינה השבוע 80 שנה לניצחון על גרמניה...
יריד עודפים בצפון: עשרות רשתות עיצוב ואופנה בשער הצפון עם הנחות של עד 70%
בקניון שער הצפון בקריית אתא ייערך יריד עודפים רחב היקף...
קרית אתא ממשיכה להשקיע בגיל הרך: הסתיים שלב ב' בהכשרת מטפלות ומנהלות מסגרות לידה עד גיל 3
עיריית קרית אתא, בשיתוף מכללת תל-חי, סיימה בהצלחה את שלב...
תלמידי קרית אתא מצטיינים ביזמות טכנולוגית: זכייה במקום הראשון ופרס מצוינות בתחרות המחוזית של "יזמים צעירים"
עיריית קרית אתא גאה לבשר על הישג כפול ומרשים לתלמידי...
טקס יקיר העיר קרית אתא לשנת תשפ"ה 2025
אמש הוענק אות "קיר העיר קרית אתא לשנת תשפ"ה. את...
דילוג לתוכן