עולם הקולינריה בעידן המודרני הנוכחי עבר שינוי רב בעקבות הפופולריות של תכניות הבישול בטלוויזיה. שפים רבים הפכו לסלב מוכרים בכל בית בארץ בעקבות השתתפותם בתכניות ריאליטי שונות בתחום הבישול והאפייה. אם גם אתם מעוניינים להוביל את ענף הקולינריה בעתיד הלא רחוק ולהיות דמות מוכרת וסלב שמשתתף באירועים חשובים ויוקרתיים, כל שעליכם לעשות הוא ללמוד את מקצוע הבישול באמצעות קורס מקצועי בבית ספר גבוה לקולינריה.
שפים הפכו לסלב ידועים
טרנד תכניות הבישול לא פסח על ישראל, המגמה החלה כבר לפני שנים ספורות ברחבי העולם, ובישראל זוכות התכניות לאחוזי צפייה גבוהים ולאהדת קהל הצופים. כל שף שמשתתף בתכניות הבישול בטלוויזיה זוכה להפוך לדמות מוכרת ופופולרית, שפים רבים הבינו כי הדרך להצלחת המסעדה שלהם היא להפוך לשפים מוכרים ולסלב המשתתפים בכל האירועים האקסקלוסיביים.
כדי להוביל יום אחד את עולם הקולינריה בארץ ובעולם עליכם ללמוד את תחום הבישול. באמצעות קורס בישול מקצועי תוכלו גם אתם להגשים חלום, לרכוש את רזי המקצוע, לפתח ראיה קולינרית רחבה ועדכנית, להכיר את חומרי הגלם וטכניקות הבישול המסורתיות והחדשניות ביותר, ולהתנסות בעבודה מעשית במסעדות המובילות בארץ.

למי מתאים קורס בישול?
קורס בישול הוא הצעד הראשון בדרך להפוך לשף ידוע ומפורסם, במהלך הקורס המקצועי רוכשים התלמידים ידע תיאורטי ומעשי רב. קורס בישול מקצועי מיועד לטבחים בתחילת דרכם המעוניינים להתמקצע ולהתקדם בענף המסעדנות בארץ ובעולם כולו, לצעירים החולמים על קריירה משגשגת ומאתגרת ולמי שמעוניין לעבור הסבה מקצועית ולהגשים חלום ישן נושן. כמו כן, הקורס המקצועי מתאים גם לחובבי האוכל והבישול שמעוניינים להרחיב את השכלתם ולרכוש טכניקות בישול ממיטב השפים בארץ.
ראוי לציין כי ישנם קורסים שונים לבישול, ביניהם קורס בישול למתחילים שמיועד לחסרי ניסיון בתחום וגם לבעלי ניסיון המבקשים להתמקצע, להרחיב את ידיעותיהם, לשכלל ולשדרג את טכניקות הבישול שלהם ולקבל תעודה מוכרת ומוערכת בארץ ובעולם.
מה לומדים בקורס מקצועי לבישול?
נושאי הלימוד בקורס בישול רבים ומגוונים, בהתאם לבית ספר אליו נרשמים וסוג הקורס. במהלך הקורס המקצועי מכירים לעומק חומרי גלם מגוונים, טכניקות בישול קלאסיות ממטבחים מובילים כמו המטבח הצרפתי והאיטלקי, מתנסים גם בבישול מולקולרי ובטכניקות בישול חדשניות ומודרניות, מפתחים ראיה קולינרית ורוכשים ידע חשוב כדי להתפתח ולעסוק בעולם הקולינריה והמסעדנות.
בין התכנים בקורס:
- טכניקות חיתוך
- אפיית לחמים
- סוגי בצקים
- מנות אחרונות
- מטבחי עמים ועדות
- הכנת רטבים, מטבלים וצירים שונים
- טכניקות בישול והכנת עופות, בשרים, פירות ים ודגים
יש עוד מגוון תכנים אותם לומדים במהלך הקורס, לכן חשוב לקרוא בעיון את רשימת הנושאים וכדאי לבחור קורס מקיף הכולל עמדות עבודה עצמאיות, הרצאות אורח וסטאז' במסעדות מובילות. בקורס מקצועי רוכשים גם ידע חשוב כמו בניית תפריט למסעדה, ניהול מסעדה, תמחור, ניהול מלאי ועוד.