במסגרת פעילות הספרייה להנגשה ועידוד הדור הצעיר לקריאת ספרים, החל לפעול פרויקט ייחודי, פרי שיתוף פעולה עם ביה"ס גורדון.
במסגרת פרויקט יגיעו תלמידי ביה"ס לספרייה העירונית בכדי לקרוא יחדיו ספרים שונים בהתאם לתוכנית הלימודים, להיפגש עם הסופרים וליהנות מפעילות חווייתית בשילוב שחקנים.
הספרייה החלה לראשונה את הפעילות כפיילוט בקרב תלמידי רוגוזין ומאז שהחל הפרויקט הוא זוכה להצלחה והיענות רבה מצד רשויות אחרות המעוניינות לאמץ את הפרויקט במסגרת תוכנית הלימודים השנתית.
לדברי סילבי אלמוג מנהלת הספרייה העירונית:" מטרת המיזם היא למשוך את הקוראים הצעירים אל הספרים האהובים בדרך ייחודית, רעננה ומקורית. הנגשת תכני הספרייה לדור הצעיר באופן זה מעודדת אותם להיחשף לתכנים ערכיים אשר ייתכן כי ללא פרויקטים אלה , לא היו נחשפים אליהם כלל. אני מקווה כי בהמשך יופעל הפרוייקט בכל בתי הספר בעיר כחלק מתוכנית הלימודים השנתית."
