אב מהקריות פנה לבית המשפט למשפחה בטענה כי גרושתו אלימה כלפי בנם, ביהמ"ש דווקא השתכנע כי הוא מסית את בנו נגד אמו ומבצע ניכור הורי – והרחיק אותו מבנו.

בית המשפט לענייני משפחה בקריות קיבל בשבוע שעבר במעמד צד אחד בקשה לצו הגנה שהוגש מטעם אב כנגד האם בעניינו של בנם המשותף בטענה לאלימות האם כלפי הבן.
בעקבות פניית האם לבית המשפט, נקבע דיון בהול בצו ההגנה ביום למחרת.
האם, שמיוצגת ע״י עו״ד צחי זיסמן והמתמחה ירדן שלומי, הגישה מטעמה הוכחות למסע הכפשות וניכור הורי קשה שמנהל האב מזה כשנתיים מול הילדים כנגדה.
עוד הגישה האם לבית המשפט אסמכתאות לכך שפעלה כבר לפני שנה במסגרת הליך יישוב סכסוך והצביעה על שינויי התנהגות של הבן כלפיה, תסקיר העובדת הסוציאלית חיזק את דברי האם. ההליך הסתיים בהסכמות ביניהם עם התחייבות האב לחדול מהסתת הקטינים וקבלת טיפול והדרכה ותנאים נוספים.
בית המשפט התרשם מדברי עו״ד זיסמן והמתמחה ירדן שלומי כי אכן האב המשיך לפעול בניגוד להסכמות בהליך הקודם וגרם לניכור הורי קשה כנגד האם, כך שהקטין אינו מקבל את האם כאמו ומסרב לקבל את מרותה וסמכותה למעשה פועל בהנחיית האב ולמענו.
במסגרת הדיון, ביטל ביהמ״ש את צו ההגנה שניתן כנגד האם, חייב את האב בהוצאות משפט והרחיק מיידית את האב מהקטין תוך מניעת כל תקשורת בינו לבין הקטין עד להחלטה חדשה.
**בהמשך ההורים המשיכו לפרסם טענות הדדיות אחד על השניה בפייסבוק **
עו"ד צחי זיסמן שמייצג את האם מסר: "למרות שמחקרים ומאמרים של מומחים מתחום הפסיכולוגיה והמשפט מעידים על ניכור הורי ועל כך שמדובר באלימות נפשית קשה כנגד הילד, אין לה כל ביטוי בחקיקה לא בחקיקה האזרחית ולא בפלילית. נדירים המקרים בהם בית המשפט מבטל לאלתר הסדרי שהות ומפגשים בין הורה לקטין, למעשה מדובר בסנקציה חריגה ונדירה, שכן נשללת מההורה זכות חוקתית במיוחד לאור העובדה שתופעת הניכור ההורי אינו מקבל ביטוי בחקיקה הישראלית, אלא בפסיקה בלבד".




