תביעת פינוי מושכר מוגשת לבית משפט שלום במטרה לפנות דייר סרבן מדירה כלשהי, כתוצאה מהפרת הוראות חוזה השכירות. במאמר זה נתייחס לזכויות בעלי הדירה ולאפשרויות המשפטיות העומדות בפניהם, עד להשגת פינוי הנכס.
תביעה לפינוי מושכר: איך ומתי?
חוזה שכירות הגיע לסיומו והדייר טרם התפנה. תלונות חוזרות על רעש או גרימת נזקים קשים לדירה מאלצים את בעל הדירה לכפות עזיבה לאלתר. דמי השכירות אינם משולמים בצורה נאותה ומהווים הפרה יסודית של החוזה. כל אחד מהמצבים הללו, מאפשר לבעלי הדירות להגיש תביעת פינוי מושכר, בגינה יוצא צו הקובע את פינוי הדייר מהנכס וזאת תוך מסגרת זמנים שלאחריה, יחולו סנקציות שונות ואף פינוי בכוח בסופו של דבר מצד ההוצאה לפועל.
כך מתחילים בהליכים כלפי הדייר הסרבן
הפעולה המשפטית הראשונה שיש לנקוט כלפי הדייר תהיה עוד לפני הגשת התביעה ותסתכם בשליחת מכתב התראה. מכתב זה יפרט את הבעייתיות כלפי הדייר במצב הקיים ואת מועד היציאה האחרון, שאחריו ינקטו הליכים משפטיים. מכתב זה לא רק מיידע את הדייר בנושא, אלא מהווה גם תיעוד משפטי קביל למאמציו של המשכיר לפנות את הנכס ללא הצלחה.
אם מכתב ההתראה לא נענה בחיוב מצידו של השוכר, ניתן להגיש תביעת פינוי שוכר לבית משפט שלום במיקום הגיאוגרפי שבו נמצאת הדירה. הדייר יוכל להגיש כתב הגנה בתוך 30 ימים מהמועד שבו כתב התביעה הגיע לידיו ודיון בבקשה ייערך בתוך 30 ימים מהמועד שהוגש כתב ההגנה.
פינוי מושכר הלכה למעשה: כך יוצא הדייר הסרבן מהדירה
מרגע שנתן בית המשפט פסק דין לפינוי הדירה, לדייר לא נותרו ברירות מלבד עזיבת הדירה בסופו של דבר. גם אם יבחר להתבצר בנכס ולא לכבד את פסק הדין, יוכל בעל הדירה לפתוח נגדו תיק הוצאה לפועל וזאת בתוך 15 ימים ממועד הפינוי שנקבע בפסק הדין. כעת ישלח לדייר מכתב התראה אחרון מהוצאה לפועל, המתריע על פינוי לאלתר של הנכס. אם גם הפעם לא תתרחש עזיבה יזומה מצד הדייר, רשות ההוצאה לפועל מוסמכת לפנות כעת את הדירה בכוח.
הגנה מפני מקרים דומים בעתיד
בעלי דירה שחוו אירוע של פלישה, החזקה בדירה בכוח, התבצרות בדירה וכל סיטואציה אחרת שאילצה אותם לתביעת פינוי מושכר, זוכרים את האירוע כעניין מטלטל ומטריד במיוחד.
על מנת למנוע הישנות של המקרה בעתיד ולהשכיר את הדירה בראש שקט וביטחון מוגבר, מומלץ לבדוק טרם החתימה על החוזה את הפרופיל האישי של השוכר: יש לוודא שחשבון הבנק שלו לא מוגבל, אין נגדו תיקים פתוחים, הוא איננו חדל פירעון ואין לו תביעות משפטיות. כמו כן, מומלץ לוודא שהשוכר הפוטנציאלי עובד בעבודה מסודרת ומקבל הכנסה חודשית קבועה.
הדייר מסרב להתפנות? פנו אלינו כבר עכשיו!
משרד עורכי הדין אחיה וקסלבאום ושות' מתמחה בדיני מקרקעין וצבר ניסיון משפטי עשיר בייצוג בעלי מקרקעין בהליכי פינוי מושכר, סילוק יד ממקרקעין וסכסוכים על רקע הפרת חוזה שכירות בהם נדרש ייצוג משפטי איכותי. אתם מוזמנים לפנות למשרדנו לסיוע וייעוץ בכל עת ואנו ניידע אתכם לגבי כל הזכויות והאפשרויות הקיימות לנקיטה כלפי הדייר הסרבן.