בואו נכיר את הסילאן מקרוב. הידעתם כי הוא מופק מבישול תמרים וסחיטתם, ולו יתרונות תזונתיים רבים, ממש בדומה לתמרים? הסילאן עשיר בסידן, ברזל וויטמינים מסוגים: C, B ,A. בסילאן נוכל למצוא סיבים תזונתיים אשר מקנים תחושת שובע ומקלים על תהליך העיכול שלנו, ובעקבות כך הוא מעולה לדיאטה ולשמירת אורך חיים בריא. הסילאן מפחית את רמות הסוכר והכולסטרול בדם ואף עשיר במגנזיום (המסייע למניעת אלרגיות למיניהם, מחלות לב ועוד). בנוסף לכל זה, הסילאן הינו מקור מצוין לליזין (חומצת אמינו חיונית לגופנו).
לסילאן ישנן תכונות הדומות לאלו של הדבש, ולא רק של התמר. הסילאן בדומה לדבש, מסוגל למנוע פטריות ובקטריות מזיקות. הסילאן מגיע בשני אופנים – טבעי ולא טבעי. ניחשתם נכון- המומלץ יותר הוא כמובן הטבעי אשר מופק מ-100% תמרים ולא כולל תוספות סוכר נוספות. את הסילאן ניתן לאחסן במזווה או במקרר, העיקר שיהיה בטמפרטורה קרירה ולא יעמוד בשמש.
נוכל לשלב את הסילאן בממרחים שונים, בשייקים, מאפים, שוקולדים טבעיים, קינוחים מגוונים כמו עוגות ועוגיות ואף לשתות אותו יחד עם שוקו או תה. בשל העובדה כי לסילאן יש מתיקות נהדרת משלו, לא נצטרך להוסיף שום תוספת סוכר חוץ ממנו.
מקורותיו של הסילאן מגיעים אלינו מדבש תמרים, והינו ידוע גם כ"דבש חרובים" (סירופ המופק מתמרים או מחרובים). לסילאן ישנם שמות נוספים כמו דובוס, חילק ושירה. מיץ הסילאן מופק על ידי בישול תמרים וסחיטתם, זאת בניגוד למה שרבים חושבים כי הוא סוג של ריבה. הסילאן הגיע אלינו מלוב ועיראק, שם היהודים הכינו מסילאן -חרוסת לכבוד בואו של חג הפסח. תהליך הפקת הסילאן החל עוד בתקופת התנ"ך כאשר אוזכר הדבש, אז התמרים שימשו כממתיק.
הסילאן מכיל פחות מ-30% סוכר, כלומר הרבה פחות מפירות ותחליפי סוכר אחרים. כף סילאן אחת מכילה כ-80 מ"ג אשלגן וכ-10 מ"ג מגנזיום. הסילאן עשיר בויטמינים אשר נחוצים לגופנו לפעילות תקינה ולהפקת אנרגיה מירבית. בשל עובדה זו, הסילאן מומלץ מאוד לאנשים המתאמנים על בסיס קבוע.
אכן, יתרונותיו של הסילאן מגוונים. נוכל למצוא אותו כמעט בכל מטבח. כאמור, את הסילאן ניתן לשלב עם שלל מתכונים נהדרים, בעיקר מתכונים קלים, כאלה שלא מסובך להכין ולא דורשים שעות של עבודה במטבח. הסילאן יעניק לכל מתכון טעם נפלא, בריא ונעים לחיך. אין שום סיבה לא להכיר את נפלאותיו.
בזכות הסילאן נוכל לחסוך שימוש בממתיקים אחרים, ונוכל להשתמש בו למגוון שימושים יצירתיים. למשל, נוכל להמתיק משקאות חמים וקרים (במקום להוסיף סוכר), למרוח את הסילאן על לחמים שונים (במקום ממרחים עתירי סוכר אחרים), לערבב את הסילאן עם טחינה, להוסיפו ליוגורט טבעי ובריא, לאפות עוגות ועוגיות (במקום על בסיס סוכר), להכין גלידה, רוטב לסלט ועוד שלל פינוקים נוספים. שיהיה בתאבון.
למידע נוסף אודות בריאותו של הסילאן לחצו כאן