אחד האביזרים הנפוצים והפופולאריים ביותר בתחום האביזרים לסלולרי בישראל בשנים האחרונות הוא המטען הנייד, המוכר גם כסוללה נטענת (או ניידת). גם אם אין לכם כזה בבית, סביר להניח שנתקלתם בו בעבר – מדובר באותה סוללה נטענת קטנה ומרובעת בדרך כלל, המשמשת כסוללה חיצונית ממנה ניתן לטעון את הסלולרי או את הטבלט כשנגמרת להם הסוללה, גם ללא נקודת חשמל זמינה. המטענים הניידים הפכו כאמור לאביזר נפוץ ופופולארי ביותר בישראל – מדינה בה כולם נסמכים על הסמארטפון שלהם ומעוניינים לוודא כי הסוללה שלו לעולם לא תאזל.

בעוד קיימים בשוק סוגים רבים ושונים של מטענים ניידים, נשאלת השאלה – איזה מטען לבחור? להלן כמה מהנקודות שחשוב לדעת ולקחת בחשבון בעת בחירת מטען נייד –
קיבולת – לפני שאתם קונים מטען נייד, כדאי לברר מהי בדיוק קיבולת האנרגיה שלו – לכמה הטענות של הסלולרי הוא יספיק לנו, כמה זמן הטענה הוא מספק וכו'. ישנם מטענים ניידים מסוגים שונים בעלי סוללות בגדלים והספקים שונים, ובמידה ואתם מתכננים להשתמש במטען באופן נרחב במקומות בהם לא תהיה לכם גישה לחשמל במשך פרקי זמן ארוכים יחסית, כדאי לחפש מטען בעל קיבולת גדולה יותר.
כדאי לערוך השוואת מחירים – בדומה למוצרים רבים אחרים, גם במקרה של מטענים ניידים השוק רווי ומוצף בספקים ומוכרים המתחרים ביניהם על הלקוחות. לכן, השוואת מחירים קצרה ברשת יכולה לחסוך עבורכם לפחות כמה עשרות שקלים במחיר. עם זאת, חשוב לוודא כי אתם משווים מחירים רק לאחר שהחלטתם איזה סוג מטען בדיוק אתם רוצים. אחרת, תקבלו את התוצאות עבור המטען הזול ביותר בשוק, וסביר להניח שזה לא בהכרח יספק את הצרכים שלכם מהמטען.
אחריות – גם סוג האחריות הניתנת עם המטען שאתם קונים היא חשובה ביותר – לכמה זמן תקפה האחריות? האם מדובר באחריות מלאה המכסה את כל סוגי התקלות? וכו'. וודאו כי אתם שומרים את תעודת האחריות וכי אותה אחריות ניתנת לפחות לפרק זמן של חצי שנה. זה יכול לחסוך לכם את הצורך לקנות מטען נייד חדש במידה וזה שאתם קונים עכשיו יתקלקל.
כיסוי סוללה עם סוללה פנימית – כדאי להכיר כי מלבד למטענים ניידים "רגילים" ניתן למצוא גם כיסוי סוללה לסמארטפון המגיע עם סוללה פנימית נטענת, ובכך מהווה למעשה סוג של מטען נייד. בכך ניתן להשיג שתי מטרות בקנייה אחת – סוללה נטענת שתעניק לפלאפון שלכם שעות פעולה רבות יותר וכיסוי המגן על הסמארטפון מפני פגיעות למיניהן. במקרה ואתם הולכים על כיסוי לפלאפון הכולל סוללה נטענת פנימית, חשוב לוודא כי אתם רוכשים את הכיסוי הייעודי עבור הדגם הספציפי של הסמארטפון שלכם, אחרת הכיסוי לא יתאים וכך גם המטען הנייד.
חיבורים – כדאי לוודא גם בדיוק אילו חיבורים קיימים באותו מטען שאתם שוקלים לרכוש. האם מדובר במטען אוניברסאלי המתאים לכמה סוגים שונים של מכשירים? במידה ולא – האם יש למטען זה יציאות שיתאימו ספציפית עבור הסמארטפון שלכם? האם תוכלו לחבר גם את הטאבלט לאותו מטען נייד? כיום אין סיבה להתפשר בהקשר זה – ניתן בקלות למצוא מטענים בעלי מספר יציאות, מטענים אוניברסאליים ומתאמים למיניהם אשר יבטיחו כי תוכלו להשתמש במוצר שאתם קונים עבור כל המכשירים שבבית.