אם בקשת המשכנתא שלך נדחתה, זה יכול להיות לא רק מתסכל אלא גם לא נוח, שכן זה יכול להאט או אפילו לשים קץ לאפשרות לרכישת דירה או לפעילות עסקית כלשהי אשר תכננת.
למה סורבתי למשכנתא?
כאשר אתה מגיש בקשה למשכנתא, המלווה יעריך את בקשתך ויבדוק בהתאם לקריטריונים שלו. כדי לעשות זאת, הם יסתכלו על מידע על דוח האשראי שלך, טופס הבקשה שלך וכל מה שהם כבר יודעים עליך אם אתה לקוח. דבר אשר עוזר להם להחליט אם תהיה מסוגל וסביר שתעמוד בהחזרים. ראוי לציין שספקי משכנתאות בודקים בדרך כלל שאתם יכולים להרשות לעצמכם לא רק את העסקה אליה אתם מבקשים, אלא גם החזרים גבוהים יותר במקרה שהריבית תעלה והם לא יתנו משכנתא למסורבים.
לכל מלווה יש קריטריונים משלו, כך שעשויים להיות כמה דברים שיגרמו לדחיית הבקשה שלך על ידי אחד, אבל לא על ידי אחר.
אלו הן כמה מהסיבות הנפוצות לסירוב למשכנתא:
- החמצת או ביצעת תשלומים מאוחרים לאחרונה
- ביצעת יותר מדי בקשות אשראי בפרק זמן קצר בששת החודשים האחרונים
- המלווה חישב שלא תוכל לבצע את ההחזרים
- אתה עצמאי או עובד קבלן ואינך יכול להוכיח שיש לך הכנסה עקבית
- יש טעויות כגון כתובות שגויות או שגיאות אחרות בטופס הבקשה שלך
- יתכן שלא תיכנס למדרגת היעד של סוג המשכנתא שהגשת
- 'הסכם עקרוני' ניתן על ידי המלווים כדי לומר שבהתבסס על מידע בסיסי עליך, הם מאמינים שהם היו נותנים לך משכנתא אם תגיש בקשה. זה יכול להיות שימושי לקיים הסכם עקרוני כשאתה מחפש בתים, מכיוון שהוא נותן לך מושג מה אתה יכול להרשות לעצמך, וכמה סוכני דיור יבדקו שיש לך הסכם לפני שיאפשרו לך לצפות בנכס. אבל זה לא מבטיח לך משכנתא, ואפשר לסרב על ידי ספק משכנתא לאחר שנתנו לך הסכם עקרוני.
אם זה קורה, זה לעתים קרובות בגלל שהמלווה מצא משהו שלא עמד בקריטריונים שלהם כאשר הוא ביצע חיפוש מלא של המידע שלך. ייתכן שתוכל לברר מה זה על ידי שאילת המלווה. ייתכן גם שיעזור לך להשתמש במתווך משכנתאות, שיוכל להעריך את המידע הפיננסי והאשראי שלך ולמצוא משכנתא שסביר להניח שתתאים.
מה עלי לעשות לאחר שסירבו לי משכנתא?
כדי לתת לעצמך את הסיכוי הטוב ביותר לקבל אישור בפעם הבאה, נסה לטפל בסיבות הפוטנציאליות שבגללן קיבלת סירוב, ועבוד על שכנע מלווים שאתה מוכן למשכנתא.
גלה מדוע סירבו לך
אם עדיין לא עשית זאת, שאל את המלווה מדוע בקשתך נדחתה גם לאחר שנבדקו ה תשואות פיננסים שלך . אולי הם לא יתנו לך תשובה, אבל זה שווה לנסות.
נכתב בחסות חברה לבדיקת השקעות