בשיתוף פעולה בין הארכיון העירוני של קריית ים ומכללת הגמלאים תתקיים בקרוב ברחבי העיר סדרת סיורים רגלים בעקבות אתרי המורשת של הקריה.

מטרת הסיורים שיזמו, מנהל המכללה וחבר מועצת העיר משה פישמן ביחד עם יוסי נמרי ההיסטוריון העירוני היא לספר לציבור את סיפור הקמת של קריית ים.
איזור קריית ים שימש בזמן המנדט הבריטי כבסיס צבאי של חיילי המנדט ושאת לצד בסיסים רבים שהיו באזור – גם בקרית שמואל ובקרית מוצקין.
מפרץ חיפה נחשב למקום אסטרטגי בעל חשיבות עליונה במלחמת העולם השנייה בין השאר בגלל בתי הזיקוק והצבא הבריטי החזיק באזור שהיה מכוסה בדיונות חולות כוחות רבים.
בשנת 1939החל חברת גב ים בפעילותה באזור יישרה את הקרקע והחלה לבנות בתי מגורים. תחילת ההתיישבות במקום נרשמה בינואר 1941 אז נכנסו התושבים הראשונים לבתיהם – בשנה הראשונה התגוררו במקם רק 10 משפחות ותוך זמן קצר נפתחו מוסדות: בית הקפה, המכולת הראשונה, נוקטת המשמר, בית החרושת לקרח, בית הספר הראשון, חוף גליה ואפילו הקזינו הראשון בישראל.
הסיורים המתוכננים, אליהם ניתן יהיה להצטרף ברישום מראש, יובילו את המשתתפים בהליכה רגלית דרך אתרי המורשת הפזורים ברחבי הקריה ומספרים את סיפור הקמתה של העיר. לדברי היוזמים מטרת הסיורים היא להביא את סיפורם של התושבים הראשונים, צורת חייהם, קשיי היום יום ושמחת החיים והיצירה שהייתה באותה שנה
כל הסיורים יצאו לדרך בנקודת מפגש מיתולוגית הקיימת ופועלת עד היום – פלפל שלום הנמצא בפינת הרחובות הרצל והנוטרים.