בשנים האחרונות חדרה לתעשייה ולעסקים יצרניים רבים כרסמת לחיתוך לייזר. מדובר על כרסמת CNC מהדור החדש שעובדת עם קרן לייזר ולא עם האביזרים אשר בעבר ביצעו את פעולות הכרסמת כמו: חריטה, צריבה, חיתוך ועוד.
באמצעות קרן הלייזר ניתן לבצע היום את כל הפעולות האלה בזמן הרבה יותר קצר ובמהירות יותר גבוהה. קרן הלייזר עוברת באמצעות מראות אל ראש החיתוך של הכרסמת, וזה נע באמצעות מערכת ההנעה ומבצע את הפעולה הרצויה. האפשרות הזו פתחה פסי ייצור של מוצרים הנשענים על חיתוך לייזר כמו רהיטים, תכשיטים, מוצרים לעיצוב הבית וגם אופנה.

איך עובדת מכונת לייזר?
טיובת הלייזר שהיא מחולל הלייזר בכרסמת, מעבירה את קרן הלייזר באמצעות מראות ופקודות מחשב, באמצעות תוכנות פוקדות על המכונה את ביצוע הפעולות באמצעות קוד מכונה (GCODE). הקוד נשלח אל בקר המכונה המפעיל את מסלול החיתוך המבוקש.
לכל מכונת חיתוך לייזר יש שתי אפשרויות חיתוך: CUT ו- SCAN. במסלול ה-CUT עובר ראש הלייזר באמצעות הגרפיקה ומבצע את החיתוך לפיה. במסלול ה-SCAN האחראי על צריבה או חריטה, נע ראש הלייזר במסלול ליניארי, ויורד בכל פעל צעד אחד. השימוש במכונה לחיתוך לייזר עובד על שורה ארוכה של חומרי גלם כמו סוגי עץ מסוימים, פרספקס, פלסטיק ומתכת.
חיתוך לייזר בעולם הפרסום
אם שאלתם את עצמכם כיצד מצליחות חברות השלטים והפרסום להרים שלטי חוצות ענקיים, עם כתובים בדיוק מושלמים התשובה היא: מכונה לחיתוך לייזר. בשיטה זו נעשים היום הרבה מאוד שלטים ומוצרי פרסום אבל לא רק. מדובר גם על מוצרים לעיצוב הבית, פריטי אופנה ובעצם אפשר לומר שמכונת הלייזר מובילה היום בשורה ארוכה של שימושים תעשיות של ייצור, רפואה מחומרי גלם שונים.
הסיבה לשימוש הרחב בחיתוך לייזר, נובע מהיכולת של המכונות הללו לבצע את כל שורת הפעולות שמבצעת כרסמת CNC בצורה הכי מדויקת ובזמן הכי קצר. כך מייצרים היום פרקטים, תריסים, וילונות ועוד פריטים רבים שאין לנו מושג כי הם מיוצרים תחת מכונה שמבצעת פקודות מחשב בתוכנה של חיתוך לייזר.