לרובנו אין מושג מה המשמעות או ההיסטוריה של המונחים המשמשים בתעשיית השוקולד. למרות שרובנו מכירים את הפרלינים, לא תמיד אנחנו יודעים מה הם או במה הם שונים מקוביית שוקולד רגילה. האם לא כל ממתק שוקולד הוא פרלין? או שאלו אותן בונבוניירות אגדיות שהיינו מקבלים בתור מארז פרלינים ? אז מה הם הפרלינים וכיצד מכינים אותם? את המידע המעניין הזה תוכלו לקבל ממומחית רוית גליצקי, שעברה השתלמות במקצועי השוקולטרי פטיסרי קונפיסרי על ידי טובי המומחים בארץ ובעולם.
אז מה זה פרלין ומה כולל מארז פרלינים?
פרלינים הם המילה הישראלית לאותן סוכריות שוקולד טעימות ואיכותיות עם מעטפת שוקולד פריכה ומילוי רך. ישנם מספר סוגים של פרלינים. קיומם של פרליני שוקולד, ממרח שוקולד, ליקר שוקולד, ועוד מגוון סוגי שוקולד ידועים לכל חובב שוקולד. אבל האמת היא שרוב האנשים לא ממש מבינים את הרעיון של פרלין. מכיוון שזה נושא כל כך מענג ומסקרן, חשוב להכיר כמה עובדות מעניינות על המעדן הזה שמביא משהו חדש בכל ביס.
ניתן לומר שפרלין הוא באמת כיס שוקולד שמכיל מגוון רחב של תכולה טעימה ויוצאת דופן, בדומה למתנה עטופה בנייר צבעוני, ומשאירה את המקבל לשער מה יש בפנים. במקום לקרוע את האריזה, תצטרכו לנגוס בה, והביס הזה יעביר אתכם דרך שכבה מוצקה למילוי רך, ויוסיף עומק נוסף של עונג חושי לחוויה.
פרלין במתנה – שתי סיבות לשמוח
בנוסף לאינטראקציות הרבות בין הכיס למילוי, ראוי להזכיר שניתן להתאים מארז פרלינים עצמו בכמה דרכים. בעוד שרוב האנשים חושבים על פרלין בלגי, כי זה מה שרובנו למכירים, בשוקולטרי גליצקי תמצאו סוגים שונים ומיוחידם של פרלינים המוכרים גם בצרפת ובארצות הברית. ניתן להשתמש במגוון מילויים כמו מרציפן, שוקולד, אגוזים, ליקרים וכו' ליצירת ממתק פריך מעוצב עם מרכז רך. המילוי המקורי היה מחית שקדים מצופה בקרמל, אך היום ניתן לקבל מארז פרלינים עם טעמים אחרים.
רוצים לדעת מה לשלוח למישהו במתנה? בכל מצב, פרלינים הם הימור טוב. לא רק שזו מתנה טעימה, אלא שיש גם אלמנט של הפתעה בגילוי מה עומד מאחורי ציפוי השוקולד. להזמנות צרו קשר עם שוקולטרי גליצקי.