יש המון מאכלים של עדות שלמעשה נחשבים למאוד פופולאריים במטבח הישראלי, כמעט כל בית בישראל חווה טעמים שהוא מכיר מבית, מחריימה ששייך למטבח הטוניסאי ועד לארוחת ממליגה ששייכת למטבח הרומני.
יש כמה כמה מאכלים מעניינים שווה להכיר ולמעשה יכולים להתאים לכל סוג של בית וארוחה ואלו הם.

מאכלי העדות הכי מוכרים
ליקטנו עבורכם רשימה של מאכלי העדות הכי מוכרים ושכדאי לכם לטעום – יוצאים לדרך!
קובה
מי לא מכיר את המאכל העיראקי הנפוץ? כנראה שכולנו, למעשה לקובות יש עשרות צורות בישול שונות ואף אפייה.
רובנו מכירים את הקובה חמוסה, סלט ועגבניות, או קובה מטוגנת אך המאכל נעשה במגוון קונסלטציות שונות.
משויה סלט
סלט משויה הפך בשנים האחרונות להיות מאוד פופלארי בעיקר בזכות פרסום מסיבי בטלוויזיה, למעשה הסלט הטוניסאי נחשב כבר מזמן כקוצנזוס במגוון רחב של בתים – הסלט מורכב מירקות על האש כמו גמבה, שום, דלעת והמון שום.
קניידלך
המתכון המככב של המרקים הוא ללא ספק קניידלך, מדובר בקמח מצה עם ביצה ותבלינים.
למעשה למתכון יש מספר וראיציות כמו קרפעלך – מתכון בו נהוג להוסיף בשר, גם במטבח המזרחי יש צורה למתכון שמכניסים בו שומן כבש ומבשלים ברוטב אדום שנקרא טביחה.
מלפוף – כרוב ערב ממולא
נושאת הדגל של המטבח הערבי זהו המלפוף מדובר למעשה בכרוב ממולא בבשר ואורז שמבושל בבישול ארוך עם המון לימון, שומן ועופות מה שנותן לו ארומה שומנית ייחודית וטעם מעולה.
אולדושקי – לביבה רוסית
לביבה רוסי או אולדשקי, בעצם מדובר בסוג של פנקייק רוסי עם המון גבינות והמון טעמים.
המאכל נהוג להגשה עם רטבים מתוקים או לאכילה כמו שהוא, למי שלא מכיר מומלץ לנסות את המאכל שנחשב לטעים במיוחד וייחודי.
סלמון צלוי
סוגר הרשימה שלנו זה דג סלמון, אחד המתכונים הנפוצים של המטבח האמריקאי, לרוב נהוג להכין אותו בגירסה של דג סלמון במחבת המאכל נחשב למאוד נפוץ בישראל וכמעט בכל בית היום ניתן למצוא את דג הסלמון במגוון רחב של צורות הגשה שהנפוצה בהם היא הצורה המטוגנת שלו.