בחירות מרובות:
עיצוב פנים הוא הוצאה כספית ונדרשת מחשבה רבה בעבור התהליך. בתהליך העיצוב נדרשים לעשות מספר בחירות – עיצוביות ופונקציונאליות. הבחירות הפונקציונליות מתייחסות לתפקוד מה גודל החלל והאם יכיל את כל הדרוש מבחינה פונקציונלית, מה התנועה במרחב איזה חלל מוביל לאיזה חלל, היכן שטחי ההתכנסות והיכן השטחים הפרטיים. אילו רהיטם דרושים וכיצד הם ימוקמו אחד ביחס לשני. הבחירות העיצוביות מתייחסות בעיקר לפלטת החומרים, הצבעים, הטקסטורות, השפה העיצובית.
הסטודיו חותר לפתרונות ייחודיים, הממזגים אידיאלים גבוהים של יופי מינימליסטי עם שימושיות מעשית, בתוספת קורטוב הנאה והתפעמות. בשוק מוצף בבחירות רבות סגנונות שונים וספקים מגוונים ולכן שיתוף פעולה מצד אשת מקצוע, למשל מעצבת פנים במרכז ללקוחות במרכז, יוכל לברור בין שלל האפשרויות לפי טעם הלקוח, מתוך ידע והיכרות של הספקים והחנויות הנמצאים באותו אזור.
וואבי סאבי הוא סטודיו לעיצוב פנים המתמקד בעיצוב יפני בהשראת הזן בודהיזם. תהליך העיצוב בסטודיו נעשה בנועם, תוך שילוב והתאמה לרצון הלקוח.
חלל קטן מחשבה גדולה:
עיצוב פנים של דירות וחללים הוא משימה לא פשוטה בפני עצמה. עיצוב פנים דירות קטנות הוא משימה מורכבת עוד יותר. בחללים קטנים אנו זקוקים לכל פינה במרחב ונדרשת חשיבה על הדרך בה כל הרהיטים והחפצים בחלל יהיו בהרמוניה זה עם זה תוך ניצול נכון של השטח, כך שהחלל לא יהיה עמוס מידי. חללים קטנים דורשים מאיתנו תיעדוף נכון בין הצרכים הבסיסיים והעיצוביים שלנו לבין מגבלות השטח. העיצוב היפני המינימליסטי, עשוי להיות בחירה מתאימה ונכונה עבור אותם חללים. דירות ביפן הן קטנות ממדים בשל צפיפות הערים ומחירי הנדל"ן הגבוהים שם. אך העיצוב המינימליסטי הוא גם תולדה של תרבות המעריכה את ה"ריק" והצמצום. הסטודיו מאמין, כי עיצוב סביבות צנועות, תוך חיסכון באמצעים, מבלי לפגוע בפיוטי יוצר אוירה רוחנית, משרה נינוחות, מגביר ריכוז ובעיקר משפר תקשורת. מינימליזם, ארגון, אחסון, ריהוט רב תכליתי לצד מבטים פתוחים וחומריות מחממת יוצרים את ההרמוניה הכה עדינה.
השלמות בחוסר השלמות:
במרכז האסתטיקה היפנית נמצאת התפיסה של השלמות בחוסר השלמות, המושאלת מתוך הבודהיזם המושתת על עיקרון הארעיות. בבסיסה, עומדים אלמנטים של פשטות, צניעות והערכה ליופי טבעי.
האסתטיקה היפנית, עיצוב פנים יפני מתבסס אף הוא על עקרונות של פשטות ומינימליזם. הרהיטים בחלל הם פונקציונאליים ועדינים והחומרים המרכיבים אותם לרוב הם חומרים טבעיים שבעיקרם הוא העץ. בכל הקשור לצבע, הבחירה תהיה בצבעים מונו-כרומטיים (שחור, לבן, אפור, חום) , "שקטים" ועדינים.
הרעיון שמציע הוואבי סאבי, הוא שהיופי נמצא בלא מושלם, הלא שלם. זה מה שהופך אותו לחד פעמי. כשכלי חדש וגמור ללא רבב, יהיו עוד כמוהו, אבל אם הוא נסדק מעט, אם נגעו שיני הזמן בצבע שעל העץ, באלה נמצא האופי. ב"פגום" יש עניין, יש מסורת. הוא חשוב בזכות ייחודו והסיפור שהוא נושא אתו.
הזמן נותן את אותותיו בחפצים, למשל, החלודה היא תזכורת לגשמים שירדו על הגדר. היופי של החיים נמצא במתן כבוד לערכים של זמן ומקום.
וואבי סאבי הוא סטודיו לעיצוב פנים המתמחה בעיצוב יפני, בדגש על וואבי סאבי. הסטודיו מלווה לקוחות בשירות מקצועי ונעים תוך התחשבות ברצונותיו, על מנת להגיע למטרה המשותפת – הבית.