פיתוח תוכנה מהווה את הבסיס עליו בנויות חברות הייטק. הביקוש למתכנתים מנוסים ומקצועיים הולך וגובר מדי שנה בשנה. אם חשבתם על לעסוק בפיתוח תוכנה, חשוב שתבינו מה אתם צריכים ללמוד בכדי לעסוק בתחום.
מה תפקידו של מפתח תוכנה?
מפתח תוכנה הוא שם כללי לעובד הייטק אשר לוקח חלק בתהליך פיתוח של תוכנה או יישום כלשהו. השוני בין מפתח תוכנה שונים טמון בפלטפורמה שהם מפתחים על גביה. ניתן לומר כי מפתחי תוכנה שונים מתחלקים לקבוצות שונות בהתאם לסוג ההתמחות שלהם. ישנם מפתחים אשר עוסקים בפיתוח אפליקציות, ישנם מפתחים אשר עוסקים בפיתוח תוכנות שונות הרלוונטיות לעסקים ועוד. לכל מפתח יש את הידע הרלוונטי לו ורצוי שכל מפתח יהיה בקיא בשפות תכנות רלוונטיות וחשובות למקצוע המדובר.

שפות תכנות הנדרשות לצורך פיתוח תוכנה
על אף שכיום ניתן למצוא לא מעט שפות תכנות שונות חשוב להבין כי כל מי שמתעסק בתכנות ופיתוח תכנה חייב להיות בקיא בשפות המרכזיות שמהוות את הבסיסי המהותי עבור כל חברה, סטארט אפ שעוסק בפיתוח מוצר דיגיטלי או ארגון. שפות התכנות המדוברות מהווה את אבן הדרך החשובה ביותר בעולם ההייטק בכלל ובתחום פיתוח תוכנה בפרט. השפות הן:
PHP – מדובר על השפה הראשונה והמרכזית ביותר בעולם מפתחי התוכנה. זוהי שפת תכנות ליצירת אתרי אינטרנט. כל בית עסק, החל מהקטן ביותר ועד הגדול ביותר, פוליטיקאים, קבוצות ספורט וכל מותג, חייבים כיום אתר ועל כן, יש דרישה למתכנתים שיודעים כיצד לבנות אתרים ברמה גבוהה. בכל פעם שמתכנתים אתר יש את הצד הלקוח ואת צד השרת שבו מצויים כל מאגרי המידע החיוניים על מנת שהאתר יתוחזק ויופעל כפי שרוצים. השפה המדוברת מהווה את השפה הפופולארית ביותר מהווה שפה בסיסית ורלוונטית לכל אתר מצד השרת שלו. השפה המדוברת היא שפת קוד פתוח אשר גמישה לכל הפלטפורמות.
Python – מדובר על אחת מהשפות האיכותיות ביותר בעולם הפיתוח. זו שפה עשירה, בעלת מרחב דאטה איכותי ומורכב ביותר. בנוסף לכך השפה מאפשרת לגשר בין הפערים ובין הבעיות השונות שלא מעט מתכנתים, חברות הייטק, ארגונים ומפתחים שונם חווים כאשר הם רוצים לפתח מוצר.
JavaScript – גם במקרה הזה מדובר על שפה פופולארית מאוד שלא מעט מתכנתים ומפתחים אוהבים להשתמש בה. מדובר על שפה התכנות המובילה בעולם והיא אחראית על כל צד הלקוח בבניית אתרים.
מסלול לימודים למפתח תוכנה
כאשר מדובר על מסלול לימודים למפתח תוכנה , חשוב לדעת כי ישנם שני תארים מרכזיים שמתאימים לתחום מפתח תוכנה: תואר במדעי המשב או תואר בהנדסת תוכנה. התואר במדעי המחשב נמשך 3 שנים ואילו התואר בפיתוח תוכנה נמשך 4 שנים. מבחינת מרבית חברות ההייטק, בוגרי שני התארים זהים זה לזה, אך יחד עם זאת יש הבדל בין התארים
ההבדל המרכזי בין התארים הללו הוא שתואר בהנדסת תוכנה מעניק כלים לפיתוח באמצעות שיטות הנדסאיות. מהנדסי תוכנה רוכשים מיומנויות לצורך תכנון, תחזוקה ויישום של מערכות תוכנה מורכבות, תוך מתן פתרונות הנדסאים, בעוד שלימודי מדעי המחשב שמים דגש על ניתוח של אלגוריתמים ובעיות שונות שעשויות להופיע בתהליך הביצועי של המחשב, לימודי הנדסת תוכנה שמים דגש משמעותי על פיתוח תוכנות חדשות, בנייה ועיצוב של אפליקציות עבור משתמשי קצה ועוד. ניתן לומר כי ההבדל העיקרי הוא שהנדסת תוכנה מעניקה ללומד תואר ראשון בהנדסה, בעוד שתואר במדעי המחשב הרלוונטי לפיתוח תוכנה לא מכשיר מהנדסים.