מטופל בן 58 נכנס למיון קהילתי והתלונן בפני הצוות שהוא סובל מזיעה קרה ולחץ בחזה ומיד הוכנס לחדר האחיות.
בחדר האחיות, האחות ענת פיבין, מיד החלה טיפול ראשוני שכלל א.ק.ג ומדידת סימנים חיוניים והרגעת המטופל. תוך כדי ביצוע הא.ק.ג ענת זיהתה שינויים מאוד משמעותיים בפעילות הלב המעידים על אירוע לבבי ומיד הזעיקה את ד"ר מלמד דרור, מומחה ברפואה.
מיד הוחל טיפול חירום – הכנסת עירוי נוזלים ומתן תרופות לדילול הדם, המטופל חובר למוניטור ובמקביל הוזעק נט"ן. הממצאים שנראו בא.ק.ג הם: סימני אוטם שריר הלב עם פגיעה במערכת ההולכה הלבבית.
המטופל הועבר להמשך טיפול בבית חולים תוך תיאום מקיף עם חדר צנתורים ואנשי הצוות הרלוונטיים בבית החולים.
"הצוות הסיעודי פעל במקצועיות רבה ובמהירות והתוצאה של כך הייתה הצלת חיים", הדגישה אידה רוזנברג מנהלת הסיעוד במערך לרפואה דחופה של מיון קהילתי וטראומה במרכז רפואי לין.
ד"ר אלון ארז, מנהל מרכז רפואי לין של כללית, מסביר שישראלים רבים סובלים בכל יום מכאבים, מאי־נוחות או אף מתחושת צביטה בחזה וחולים שונים מתארים את הכאבים בצורה שונה. "ברגע שחשים אי־נוחות פתאומית אנחנו ממליצים מיד להתייעץ ולפי הצורך להזמין אמבולנס. צוותי הנט"ן (ניידות טיפול נמרץ) אינם רק מסיעים חולים: הם יכולים לעשות אק"ג בבית, הם יכולים לזהות התקף לב, לתת מיד טיפול בתרופות וגם לעקוף את המיון ולהגיע היישר לחדר הצנתור".
קיימים מספר גורמים המעלים את הסיכון למחלות לב: סוכרת, לחץ דם גבוה, עודף שומנים בדם, עישון ונטייה משפחתית למחלות לב. אומנם מחלות לב עלולות לתקוף את כ־ו־ל־ם – כולל אנשים שעוסקים באופן סדיר בפעילות גופנית ומקפידים על תזונה נכונה – אך עם זאת, פעילות אירובית שעושים 4 פעמים בשבוע מפחיתה מאוד את הסיכון להתקף לב.
מי שסובלים מכמה גורמי סיכון, או אפילו רק מגורם סיכון אחד, צריכים להתייחס בחשדנות רבה לכל אירוע בחזה. עליהם לפנות מיד לקבלת עזרה רפואית בכל מקרה של כאב בחזה.
מומלץ החל מגיל 40 מומלץ לעבור בדיקת לחץ דם לפחות פעם אחת בשנתיים.