הסתיימו עבודות שדרוג ברחבת הזיכרון בשדרות ירושלים בקריית ביאליק

הסתיימו עבודות שדרוג ברחבת הזיכרון בשדרות ירושלים  בקריית ביאליק
בתמונה: רחבת הזיכרון המחודשת בשדרות ירושלים

עיריית קריית ביאליק סיימה את ביצוע הפרויקט לשיפוץ ושדרוג רחבת הזיכרון בשדרות ירושלים.  הרעיון המרכזי שעמד מאחורי ההחלטה היה להפוך את הרחבה לפעילה במשך כל ימות השנה מבלי לגרוע מקדושת המקום.  הרחבה הגדולה והחשופה לשמש הקופחת עברה שינוי אדריכלי אשר הפך את המקום לפעיל ושוקק חיים המהווה משיכה לתושבי העיר המחפשים פינת חמד ומנוחה.

את רחבת הבטון החליפו משטחי דשא ורחבת דק דקורטיבי, הוקמה בריכה אקולוגית שכבר היום מהווה מוקד עלייה לרגל לבני הנוער הבאים להצטלם לידה. בימים הקרובים תושלם התקנת פרגולה פיסולית ייחודית אשר תיצור מקומות ישיבה מוצלים לרווחת התושבים. כל הרחבה מוארת באמצעות תאורה אומנותית תואמת וצמחיה מתאימה ההופכת את הרחבה למזמינה ומושכת. החלפת הצמחייה אפשרה לחשוף ולהעביר את מוקד תשומת הלב לאנדרטת הזיכרון.

ביום הזיכרון האחרון הרחבה המחודשת שימשה את אלפי תושבי העיר שבאו להתאחד עם זכרם של הנופלים במערכות ישראל.
עבודות השיפוץ באנדרטה הן המשך ישיר של הסדרה ושדרוג שדרות ירושלים שביצעה העירייה בשיתוף משרד התחבורה וחברת "יפה נוף". עבודות אלו כללו מבואה חדשה לקריית ביאליק והעניקו חזות מודרנית לרחוב הוותיק. בפרויקט זה השקיעה העירייה כ – 15 מיליון ₪ והוא כלל הקמת כיכר מרכזית בצומת הרחובות ויצמן ושדרות ירושלים, שהסדירה את התנועה בצומת הבעייתית אשר התאפיינה בעבר במספר רב של תאונות דרכים. כיכר נוספת, בעלת מבנה אליפטי, נבנתה בצומת הרחובות הנרייטה סולד ושדרות ירושלים. בצומת הרחובות קק"ל ושדרות ירושלים הוקמה כיכר גדולה המקלה על העומס לקראת הצומת המרומזרת המובילה לדרך עכו.

במסגרת העבודות נוספו מקומות חניה עד לרחוב החקלאים , הוחלפו מערכות הניקוז והביוב, נסללו מדרכות כולל תאורת רחוב חדישה וסגמנטים מיוחדים לעצים.
המרכז המסחרי בשדרות ירושלים עבר גם כן שדרוג במסגרת הפרויקט, שתרם להגדלת הפעילות העסקית : נוספו מקומות חניה, הורחבו המדרכות בסמוך לחנויות, כך שנוצר מקום להולכי רגל לפקוד את המקום בנוחות מרבית ובחלקו הגובל בשדרות ויצמן התאפשרה התקנת הצללות והוצאת שולחנות ישיבה ברחבה הסמוכה לבתי הקפה.

ראש העיר, אלי דוקורסקי:" כידוע, יום הזיכרון הוא אחד האירועים המשמעותיים והמכוננים בין מועדי ישראל. מקום הכינוס עבור תושבי העיר ביום זה חייב להיות מקום מרשים, מכבד את הנופלים ומהווה חוט מקשר בין הזיכרון לבין החיים. השינוי האדריכלי שהצענו קיבל את האישור של ארגון יד לבנים קריית ביאליק. אני שמח שהרחבה המחודשת תשמש את תושבי העיר בכל ימות השנה".

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
הארץ המובטחת: לא יעד גאוגרפי, אלא מדרגה רוחנית
מהי "הארץ המובטחת" לפי חכמת הקבלה? האם מדובר ביעד פיזי,...
קריית ביאליק מתחדשת: חברת 'מידר' זכתה במכרז הדיירים להתחדשות עירונית במתחם הנחשק בקריית ביאליק, בהיקף של כ- 120 יחידות דיור חדשות.
מהפך של ממש לעיר: החברה מצרפת היום הצלחה חשובה נוספת...
מהפכת הגיימינג מגיעה לצפון: Nintendo Switch 2 מושק לראשונה גם בצפון – לצד תל אביב
בישראל תתקיים ההשקה הרשמית בשתי נקודות: במרכז הארץ ובצפון. בצפון...
מימין אביבית לוי נעים, חגי שלום, אורלי ליבוב ואדווה מעוז צילום גונן שמר (2)
חוגגים בהשראת חג שבועות:בכירי טיב טעם חוגגים פתיחת סניף דגל בקריות בהשקעה של כ 5.5 מיליון ₪
בכירי הנהלת טיב טעם, בראשם  חגי שלום - מנכ"ל ובעלי...
התחדשות במרכז בריאות האישה של כללית זבולון
 ד"ר אניס כלדאוי, מומחה מוביל בתחום רפואת הנשים והגניקולוגיה מונה...
מוסרים מפתח: המגדל השני והאחרון בפרויקט 'חלומות סביונים' בקריית ביאליק החל במסירת מפתחות לדיירים
בשבוע שעבר, לאחר תקופה ארוכה של תכנונים, בנייה ומאמץ, החל...
קרדיט תמונה: 3Dvision
המגדל השני והאחרון בפרויקט 'חלומות סביונים' בקריית ביאליק החל במסירת מפתחות לדיירים
בשבוע שעבר, לאחר תקופה ארוכה של תכנונים, בנייה ומאמץ, החל...
"כפר אינדיאני" יפתח בחופשת הפסח בחוצות המפרץ
ה"כפר האינדיאני" יפעל במהלך חול המועד פסח  והוא כולל מגוון...
"חשוף ונסתר"- תערוכת יחיד לאמנית מינה אהרנטל
לקראת חג הפורים, ובהשראת קרנבל המסכות בוונציה, שהם אירועים המעוררים...
רשת המוצרים לבית 'הסטוק' פותחת סניף דגל בצפון הארץ על שטח של 1,800 מ"ר בהשקעה של 5 מיליון ₪
הסניף החדש יפתח בעופר הקריון ומציע מגוון רחב של מוצרים...
לידה מחדש: סיפורו של חולה לב מורכב שזכה לחיים חדשים
מטופל שסבל ממחלת לב איסכמית מתקדמת עם שלושה כלי דם...
מותג האיפור הבינלאומי מייבלין ניו-יורק פותח לראשונה בישראל פופ אפ בקניון עופר הקריון
לרגל פתיחת הפופ-אפ, יוצרת התוכן וזוכת האח הגדול, פרידה עוזיאל,...
היסטוריה בקריית ביאליק: רוב נשי במועצה הדתית עם ייצוג לכל הזרמים
לראשונה בישראל, מועצה דתית מונה רוב נשי: ארבע מתוך שבעה...
פתיחת שנת הלימודים בבתי ספר במחוז צפון
הבוקר פתחנו את שנת הלימודים בבית הספר אזורי ברגבה, בהשתתפות...
הקרנת טרום בכורה מרגשת לסרט "עוד נחזור לרקוד" ושיח עם הבמאי יריב מוזר: הסרט התיעודי על מסיבת הנובה שמדובר ברחבי העולם
ביום חמישי ה 05.09.24, בשעה 19:30 תערך הקרנת טרום בכורה...
am:pm מתרחבת צפונה ופותחת את הסניף הראשון שלה בקריות בהשקעה של כ-2 מיליון שקלים
am:pm, רשת הסופרמרקטים המביאה חווית קנייה אורבנית ייחודית 24/7 ל-60...
דילוג לתוכן