המודעות הגוברת לנושאי סביבה לא רק יצרה אתגרים, אלא גם פתחה הזדמנויות כלכליות חדשות. ההשקעות בתחום הסביבה, כגון אנרגיה מתחדשת, טכנולוגיות מים נקיות, וחקלאות בת-קיימא, צומחות בקצב מהיר. חברות רבות מבינות כי אימוץ פרקטיקות בת-קיימא אינו רק חובה מוסרית, אלא גם הזדמנות עסקית אדירה. הן יכולות ליצור מוצרים ושירותים חדשניים, לפתח שווקים חדשים ולשפר את תדמיתן הציבורית. כתוצאה מכך, תחום הסביבה הפך למוקד עניין גלובלי, ומדינות, מנהיגים, חברות וגופי השקעה מכל העולם מפנים אליו את תשומת לבם. ההכרה הגוברת בפוטנציאל הכלכלי של הקיימות הביאה לתפנית משמעותית באופן שבו עולם העסקים והמגזר הציבורי תופסים את הנושא הסביבתי.
המודעות הגוברת לחשיבות השמירה על הסביבה מתבטאת בהשקעות אדירות בפרויקטים סביבתיים מגוונים, החל מאנרגיה מתחדשת וכלה בחקלאות בת-קיימא. פיתוח טכנולוגיות חדשניות, כגון בינה מלאכותית וחומרים מתכלים, מאפשר פתרונות יעילים ובר-קיימא לבעיות סביבתיות מורכבות. ההשקעות הללו אינן רק תגובה למשבר, אלא גם הזדמנות כלכלית משמעותית, שכן הן יוצרות תעשיות חדשות ומקומות עבודה. בנוסף, להשקעות הסביבתיות יש השפעה חיובית על החברה כולה, באמצעות שיפור איכות החיים והגברת הבטיחות והבריאות הציבורית. המגמה הזו צפויה להאיץ בעתיד הקרוב, ככל שטכנולוגיות חדשות יהפכו לנגישות וזולות יותר, והמודעות הציבורית לנושא תמשיך לגדול.
סיפורה של קרן ג'נריישן, בראשות המנכ"ל ארז בלשה, והשקעתה בבלוג'ן (GES לשעבר) מהווה דוגמא להשקעות סביבתיות בעלות פוטנציאל צמיחה משמעותי. האסטרטגיה של ג'נריישן כללה מהלכים מרשימים להרחבת הפלטפורמה הסביבתית. החברה פעלה להשבחת ההשקעה באמצעות כניסה לפרויקטי PPP מניבים, בדגש על מתקני התפלה ופרויקטי טיהור מים. במקביל, ביצעה החברה מהלך אסטרטגי של פיתוח תחום הפסולת, תוך רכישת חברות מובילות בתחומי מיון המחזור והפסולת. וכי ישנהיש לציין כי בשנים האחרונות גובר הביקוש גובר מצד המשקיעים והציבור לחברות שפועלות באופן אחראי וירוק. כניסתה של חברת הביטוח מגדל כשותפה אסטרטגית היוותה חיזוק משמעותי גם כן. ההשקעה של מגדל, בהיקף של כ-214 מיליון שקל, סייעה במתן משאבים נוספים.
ההשקעות הסביבתיות של קרן ג'נריישן מהוות דוגמא לשינוי תפיסתי שעובר על עולם העסקים. מה שהיה נתפס בעבר כעול או כהוצאה נוספת, הפך כיום למנוע צמיחה ולמקור לחדשנות. ההשקעות הסביבתיות אינן רק תגובה למשבר האקלים, אלא גם הזדמנות כלכלית משמעותית, מנוע לחדשנות טכנולוגית ותוצאה של שינויים רגולטוריים ומדיניות ציבורית תומכת. ההבנה הגוברת בקרב מנהלי חברות ומשקיעים כי רווחיות ובר-קיימות אינן סותרות, אלא משלימות זו את זו, מעידה על שינוי פרדיגמה משמעותי.