מטבחים תעשייתיים אפשר למצוא היום כמעט בכל מקום. במפעלי המזון ובמסעדות, בבתי המלון ובמוסדות הלימוד, בבתי האבות ובמוסדות ציבור רבים, וגם במתחמי העסקים שבהם פועלים חדרי אוכל ובתי קפה. המטבחים הללו לרוב יכללו מנדפים וארובות אשר מנקזים אליהם את העשן במטרה לשמור על סביבת מטבח נקייה. על מנת לשמור על החלקים החשובים הללו, נדרש ניקוי יסודי שלהם, והחדשות הטובות הן שאתם ממש לא חייבים להתמודד עם משימה זו בכוחות עצמכם.
תפקידה של הארובה מוכרת לכולנו, היא נוצרה מתוך מטרה לסלק מן המטבח את העשן ואת ריחות הבישול הכבדים. אך חשוב יהיה להבין כי במשך הזמן עשויים להצטבר בה מצבורי שמן בישול אשר עלולים להוות סכנה במידה ונחשפים לניצוץ שלא בשליטתנו. על מנת למנוע מצב מסוכן זה, רצוי יהיה לפנות אל חברה מקצועית לשם השלמת ניקוי ארובות ומנדפים תוך עמידה בתקנים המחמירים ביותר. את שירות זה ניתן יהיה לקבל מידיה של חברת "אשכול פתרונות בטיחות" המנוסה והמקצועית.
ניקוי מנדפים וארובות – לפי החוק
התקן הישראלי קובע כי בכל עסק שבו קיים מטבח תעשייתי, נדרש גם ניקוי מנדפים וארובות באופן קבוע. התדירות הנדרשת תלויה בסוג ותדירות הבישול, וכך קיימים הבדלים מהותיים בין הדרישות לניקוי מטבח הפועל 24 שעות ביממה לעומת מטבח הפועל במשך שעות בודדות בלבד. קיימים גם הבדלים בין מטבחים על פי אופי הפעילות שלהם, למשל בין מטבחים שבהם נפוצות יותר פעולות הטיגון וההקפצה לעומת מטבחים שבהם נעשה שימוש בגריל פחם לצלייה.
מניעת נזקים כבדים ופגיעות בנפש
ניקוי המנדף הוא צעד קריטי, אבל הוא בוודאי לא מבטיח הגנה מלאה ומוחלטת למטבח התעשייתי או למבנה כולו. למעשה, מערכות כיבוי למנדפים הן פתרון משמעותי שיכול לסייע במניעת התפשטות האש כאשר פורצת דליקה במקום, וזוהי הדרך למנוע פגיעה בעובדים, בלקוחות, בעוברי אורח וכן במבנה ובתכולתו. תכנון והתקנת מערכות מתקדמות אלה מחייבים מקצועיות וניסיון רב, וחברת "אשכול פתרונות בטיחות" מסייעת בכל שלבי התהליך כדי להבטיח הגנה מרבית על המטבח ועל העסק בכלל. אתם מוזמנים ליצור קשר עם הצוות המקצועי כבר עכשיו ולתכנן את הפתרון הטוב ביותר עבורכם בטלפון 04-8224081.