במשך עשרות שנים היינו רגילים למצוא בפאבים, מועדונים ועל מדפי הסופרמרקטים או המכולות, שתי בירות ישראליות בלבד, גולדסטאר ומכבי. אלו היו הבירות ששלטו בכיפה עד שנות התשעים, תחילת שנות האלפיים. אך אז המצב השתנה.
בתחילת שנות האלפיים, יותר ויותר בירות ישראליות נכנסו לשוק, בירות בוטיק אשר יוצרו במבשלות בירה קטנות, לעיתים היו אלו מבשלות ביתיות, אשר עם הזמן התפתחו והחלו להיות משווקות הן לפאבים ומסעדות, והן לחנויות אלכוהול, סופרמרקטים, קיוסקים ועוד. דוגמא טובה לבירה כזו, היא בירה מלכה, שהפכה בשנים האחרונות, לאחת הבירות הפופולאריות ביותר בעולם הבירה הישראלי.
בירה מלכה זו בירה בוטיק, אשר מיוצרת במבשלה אשר ממוקמת בישוב יחיעם אשר בצפון. מדובר במבשלה שהחלה את דרכה אצל יזם צעיר אשר עזב את חיי הפאבים של תל אביב והחליט להקים מבשלה מתוך כוונה לייצר בירה ישראלית איכותית. עם הזמן, מבירה מסוג אחד, הוא החל לייצר בירות מסוגים שונים, בין אם מדובר בבירה לבנה בהירה ובין אם מדובר בבירות כהות חזקות. הבירות כולן הן בירות אייל אשר מיוצרות בתהליך מסורתי, בכמויות קטנות ועם חומרי גלם איכותיים.
בירה מלכה מיוצרת בתהליך שכולל שתי תסיסות טבעיות, אחת במיכלים והשנייה בחביות ובקבוקים, מה שמאפשר לבירה לפתח את הטעם הייחודי שלה. טעם עדין וטבעי. כיום המבשלה מייצרת 5 סוגי בירות, בהירה, כהה, אדמונית, חיטה והינדי שזו הבירה החדשה ביותר שהמבשלה החלה לייצר, ואנחנו יכולים למצוא אותה כבר בפאבים, מסעדות וכן בחנויות.
מלבד מבשלה, הרי שבמקום פועלת גם חצר מיוחד ומקום בו אפשר לראות את כל תהליך הייצור, כפי שנהוג במבשלות רבות בחו"ל, כמו כן, אפשר ליהנות מטעימות של בירה מלכה מסוגים שונים. זה עבור מי שלא יצא לו לשתות את הבירה בפאבים או במסעדות, או פשוט התגעגע לטעם שלה.
למה בירה בוטיק?
בירה מלכה, נחשבת לבירה בוטיק ויש לכך סיבות שונות, ראשית, תהליך ההבשלה הייחודי של הבירה, תהליך ההפקה המיוחד שלה, יוצר טעמים שלא ניתן למצוא בבירות אחרות. טעמים מגוונים ומיוחדים, שאינם מזכירים בדבר את מה שהכרנו עד אז בעולם הבירות הישראלי.
מעבר לכך, להבדיל מבירות אחרות, ישראליות או בינלאומיות, אף על פי שתהליך הייצור הוא גדול, עדיין לא מדובר בתהליך ייצור שמזכיר את המפעלים הגדולים. אומנם אנחנו יכולים למצוא בירה מלכה בכל מקום היום, בין אם זה מקומות גדולים או קטנים, אך עדיין, מדובר על מוצר שונה מאלה שאנחנו התרגלנו לראות במהלך השנים, ולכן זה זוכה לתואר בוטיק.
באופן כללי, כל תהליך העבודה והקשר עם הלקוחות וכן עם הספקים, הוא תהליך אחר שונה, הרבה יותר נגיש וזמין, הרבה יותר מיוחד מאשר במקרים אחרים, תהליך שמזכיר חברות בוטיק.