"יום שיער רע" הוא למרבה הצער חלק בלתי נפרד מהשגרה של לא מעט נשים וגם גברים. כשלשיער יש יום רע, התוצאה עלולה להיות יום גרוע באופן כללי. בהקשר זה כדאי לזכור שהשערות שלנו רגישות לשינויי מזג אוויר ובפרט לאקלים יבש, כך שבסתיו למשל יש ימים רבים שבהם השיער סובל מיובש, קצוות מפוצלים, קשקשים וחשמל סטטי.
שימוש תכוף מדי במחליק, מסלסל ופן לשיער עלול להפוך אותו לעוד יותר יבש, כשמצד שני יציאה מהבית עם שיער רטוב גם היא מזיקה לו. גם שינה מועטה מדי מחלישה את שורשי השערות עקב רמה נמוכה של מלטונין בדם.
בהתאם נדרש פתרון, ורצוי כמובן כזה שיורד לשורש הבעיה ומבטיח את בריאות השיער לטווח ארוך. לשם כך כדאי להבין אילו מרכיבים שומרים על השערות ומקנים להם את המראה הבריא ומלא הברק המבוקש.
החלבון ששומר על בריאות השיער והמאכלים שיעזרו לך לייצר אותו
השיער שלנו בנוי ברובו (כ-95%) מקרטין (Keratin). המאכלים הבאים יעזרו לכם להבטיח רמת קרטין תקינה ובהתאם שיער בריא.
* בצל – הירק הזה מכיל חומר שהופך בגוף ל-L-ציסטאין, חומצת אמינו שהיא אחד מהמרכיבים של הקרטין. בנוסף יש בבצל חומצה פולית שעוזרת לשמור על הזקיקים של השערות.
* בטטות – ירקות כתומים מכילים כמות גדולה של ויטמין A שחיוני לצורך ייצור הקרטין בגוף. בתור בונוס תקבלו מהבטטה ויטמין B6 ואשלגן.
* גרעיני חמנייה – מקור מעולה לחלבון, לביוטין (ויטמין B7), נחושת, סלניום ו-ויטמין E, שלכולם תועלת רבה למראה השיער (ולא רק). מומלץ לאכול גרעיני חמניה לא מומלחים.
* ביצים – משום שיש בהן כמות גדולה של חלבון ושל ביוטין.
מאכלים מומלצים נוספים הם קייל, מנגו וסלמון. במידת הצורך אפשר להיעזר גם בתוסף שמכיל את חומצות האמינו החיוניות לצורך יצירת קרטין בגוף וגם מינרלים ו-ויטמינים חשובים.
למה לא כדאי להסתפק בתכשירים חיצוניים?
על-מנת לשמור על בריאות השיער כדאי מאוד להקפיד על תזונה נכונה, ובמידת הצורך להסתייע בתוסף של חברה מוכרת. חשוב לזכור ששימוש בתכשירים חיצוניים מייצר אמנם שינוי, אבל הוא לא מזין את השערות ואת השורשים שלהן בחומרים החיוניים להן, ולכן השינוי יהיה לטווח קצר בלבד. כשיורדים לשורש הבעיה ומוצאים פתרון בהתאם, השיפור נשמר לזמן רב.