שמירה על עיניים ערניות במהלך נהיגה היא חובה של כל נהג. תאונה יכולה להיות קטלנית מכל סוג של הסחת דעת. כולנו מודעים לכך שראייה לקויה היא גורם תורם לתאונות דרכים, ושנהגים עם לקות ראייה כזו או אחרת מסכנים את עצמם ואת כל הסובבים אותם. במשך עשרות שנים, החל מהוצאת רישיון הנהיגה ועד גיל 70, לא אין חובה לקיים בדיקת ראייה לנהגים. למרבה הצער, התקנות הנוכחיות של משרד התחבורה מקלות בנושא זה, ומחייבות בדיקת עיניים לרישיון נהיגה רק למי שגילו מעל 70. בגלל הסיכונים הכרוכים בכך, חשוב שנהנגים יראו אחריות אישית, ויבצעו בדיקות ראיה כל פרק זמן מסוים.
מה החשיבות של בדיקת ראייה לרישיון נהיגה?
קבלת רישיון נהיגה מצריכה עמידה בבדיקת ראייה קצרה וחשובה המעריכה את טווח הראייה. הנחיצות של הרכבת משקפי ראייה בזמן נהיגה מובנת מאליו: אף אחד לא רוצה להיות נהג רשלני אם הוא לא יכול לראות את התמרורים או אם הראייה שלו לקויה לחלוטין. באופן דומה, אף אחד מאיתנו לא היה רוצה להיות בחברת הנהג הזה. חדות הראייה, או היכולת של העין להבחין בעצמים מרוחקים, היא מרכיב מכריע בבחינות ראיית הנהג.
אם אתם צריכים עדשות לזמן נהיגה, באיזה מספר עליכם להשתמש? רמות חדות נמוכות מ-6:15 נחשבות חלשות, בניגוד ל"ראייה 6:6" יוצאת הדופן. החוק הישראלי מחייב לנהגים ברכב פרטי חדות ראייה מינימלית של 6:12 בעין אחת, ולנהגים ברכב ציבורי יש מינימום של 6:12 בשתי העיניים. זכרו כי על פי חוק אתם צפויים לקנס, ניכויי נקודות ואף העמדה לדין אם אתם נדרשים להרכיב משקפיים אך בוחרים שלא לעשות זאת בזמן נהיגה. מטבע הדברים, זה בנוסף לסיכון העצום ממילא שאתם לוקחים. אתם עלולים למצוא את עצמכם במצב בו חברת הביטוח מסרבת לשלם פיצויים לאחר תאונה אם אחד המשתתפים לא הרכיב את משקפיו.
בדיקת עיניים לרישיון נהיגה- מי יכול לגשת אליה?
בהשוואה לבדיקת עיניים מקיפה, זו הנדרשת להוצאת רישיון נהיגה היא קצרה ושטחית. אבל לא כל האופטומטריסטים מוכשרים לעשות בדיקת עיניים לרישיון נהיגה. אם אתם זקוקים לאופטומטריסט בעל רישיון משרד התחבורה כאשר אתם ניגשים לבדיקת ראייה של הרישיון, אתם מוזמנים להגיע לחנות ג'ראיסי אופטיקל לביצוע כל הבדיקות הנדרשות.