תרופות מסוימות, הפרעות הורמונליות וגם גנים עלולים לגרום לשיעור יתר אצל נשים, כלומר שערות שצצות במקומות שונים בפנים וגם באזורים שונים בגוף. בנוסף יש מצבים שבהם שיעור "רגיל" מהווה תופעה לא רצויה, הן אצל נשים והן אצל גברים. שתי שיטות יעילות במיוחד להסרת אותן שערות שפוגעות במראה ובדימוי העצמי הן אפילציה ולייזר.

מתי כדאי לבצע אפילציה ומתי מומלץ טיפול בלייזר?
אפילציה מסירה כל שערה בנפרד באמצעות החדרת מחט אל הזקיק וצריבת כלי הדם שמזרימים אליו את החומרים החיוניים עבורו. בלייזר הטיפול הוא באזור שלם, באמצעות שיגור קרני לייזר באורך גל כזה שמתמקד במלנין שנמצא בכמות גדולה יחסית בזקיקי השערות. אנרגיית החום של הלייזר פוגעת בזקיקים ובכך מסלקת את השערות המיותרות. בהתאם, הסרת שיער בלייזר מתאימה בעיקר לבעלי שערות כהות (עם כמות גדולה של מלנין) ועור בהיר (כלומר מעט מפיגמנט זה). לצורך הסרת שיער מאזור נרחב יחסית וללא כאב, זוהי השיטה היעילה ביותר ולכן כדאי לבצע למשל לייזר במפשעות או לייזר ברגליים לדוגמה. האפילציה אידיאלית לטיפול בפנים (שפם ואזורים אחרים) ומצליחה להסיר שערות בהירות (ג'ינג'יות או בלונדיניות) כשהלייזר נכשל במשימה.
תוצאות מרשימות שנשמרות לטווח ארוך
שתי השיטות מחייבות מספר טיפולים כדי להגיע ליעד- הסיבה לכך היא שגם הלייזר וגם האפילציה פוגעות בשערות רק בשלב הצמיחה שלהן, ומאחר שבכל נקודת זמן ישנן שערות שנמצאות בשלב המנוחה או הנסיגה (כחלק טבעי ממחזור החיים של השערה), נדרשת חזרה על טיפולי אפילציה או לייזר בשפם, אפילציה בפנים, במפשעות וכו' – עד להשלמת ההסרה של כל שערה ושערה. יחד עם זאת, גם אחרי כל מפגש בפני עצמו מושג שינוי משמעותי. טיפול בלייזר מתבצע בתדירות של אחת למספר שבועות בעוד אפילציה ניתן לבצע גם פעם ואפילו פעמיים בשבוע.
תופעות לוואי אפשריות
כשמלאכת הסרת השיער מופקדת בידיים מיומנות, הסיכון לתופעות לוואי לא נעימות מזערי. אך יחד עם זאת חשוב לא לחשוף את האזור המטופל באופן לא מבוקר לשמש, מחשש להתפתחות פיגמנטציה משמעותית. כמו כן, מומלץ לא לבצע טיפולי לייזר או אפילציה בהריון, ועוד המלצה היא להיעזר בקרם הגנה על מנת לשמור על העור ולשמר את תוצאות הטיפולים בפנים.