במהלך פעילות אכיפה על כביש 65, בסמוך לצומת כרכור, הבחינו שוטרי אגף התנועה, בנהג רכב פרטי המסיע במושב האחורי של רכבו מספר גדול של נוסעים. מיד החליטו השוטרים לעצור את הרכב בצד הדרך ולוודא כי כל הנוסעים חגורים כחוק.
תקופת הקיץ מאופיינת ביציאה לחופש ובילוי בחיק המשפחה, הנסיעות הרבות בכבישי הארץ, של כלי רכב רבים מציפות לעיתים, את חוסר האחריות של הנהגים בהובלת נוסעים כשהם לא חגורים וללא התקני ריסון.
משטרת ישראל מבצעת אכיפה כנגד עבירות אלה המסכנות את חיי הנוסעים, בד בבד המשטרה פועלת בתחום המניעה וההסברה במטרה לעלות את המודעות ולשנות את תרבות הנהיגה בכבישים.

במהלך פעילות אכיפה על כביש 65, בסמוך לצומת כרכור, הבחינו שוטרי אגף התנועה, בנהג רכב פרטי המסיע במושב האחורי של רכבו מספר גדול של נוסעים. מיד החליטו השוטרים לעצור את הרכב בצד הדרך ולוודא כי כל הנוסעים חגורים כחוק. כאמור בבדיקה שביצעו השוטרים הוברר כי במושב האחורי יושבים 5 ילדים בגילאים שונים כאשר חלקם אינם חגורים ולא יושבים בכסא בטיחות מתאים, השוטרים שהסבירו לנהג את גודל הסיכון הכרוך בהסעת ילדים בצורה כזו קיבלו את הטענה מצידו "יצאנו סך הכל לטיול משפחתי בחוף הים". העבירה הופסקה במיידית והשוטרים ווידאו כי למקום זומן רכב נוסף שהסיע 2 מהנוסעים בבטחה לביתם. נהג הרכב תושב אזור הצפון בן 36 קיבל זימון לבית משפט.
משטרת ישראל קוראת לנהגים להקפיד על חגירת כל הנוסעים בחגורות בטיחות ולעשות שימוש בכסאות בטיחות לילדים בהתאם לחוק, מחקרים מראים כי, חומרת הפגיעה בזמן תאונה חלילה, עלולה להיות חמורה יותר ואף קטלנית אם נוסעי הרכב אינם חגורים או רתומים לכסאות בטיחות.