הקורונה שינתה את החוקים ואף שינתה כל מה שהכרנו לגבי חל"ת. לא מעט עובדים הוצאו לחופשה ללא תשלום, בזמן שהמעסיקים מחויבים בתום התקופה להחזיר את העובדים לתפקידם. עם זאת, אם בעת החזרה העובד מקבל משרה שונה, אפשרי לטעון להרעת תנאים, צעד שמעניק עילה להתפטר תחת סטטוס "מפוטר" (סטאטוס שמאפשר ליהנות מפיצויים). אז אם גם אתם מבקשים להתחיל מחדש, יש כמה כלים שעשויים לסייע ובמקביל יש כמה דברים שעליכם לדעת.

מוצאים עבודה חדשה בתקופת החל"ת
החל"ת של תקופת הקורונה היה מעט שונה. אנשים שהוצאו לחל"ת היו זכאים לשלל הקלות, נהנו משמירה על זכויות פנסיוניות, לחלק הועברו מענקים וכדומה. עם זאת, לכל תקופה יש סוף, ועתה כאשר המדינה מתחילה להשתקם, חשוב לדעת כיצד חוזרים למעגל העבודה, בין אם העסק הקודם כבר אינו קיים ובין אם מחפשים כיוון חדש. כמו כן, חשוב לדעת שניתן למצוא עבודה חדשה עוד בתקופת החל"ת, ואף מדובר בצעד מומלץ. מצד שני היו מודעים לכך שצעד מעין זה עשוי להפסיק/למזער את דמי האבטלה.
שווה בדיקה – מענקים ופיצויים
מי שיצא לו לקרוא על אבנר הייזלר בדה מרקר כבר יודע שהוא נוהג לתקוף כל היבט כלכלי באמצעות בחינה מקיפה – רק לאחר שנלקחו בחשבון סך התרחישים המשלימים, וכך גם פה. הייזלר ממליץ להבין מהי המשמעות של כל צעד. כך למשל אם מוצאים בתקופת החל"ת עבודה חדשה, טוב לדעת שאפשרי להתפטר מהעבודה הקודמת וליהנות מפיצויי פיטורים או השלמת פיצויי פיטורים. הרעיון הוא שהמעביד מתייחס לסיטואציה כאילו העובד פוטר ולא התפטר (כל עוד יש ותק של שנה). מכאן שניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. גם זוכים לחזור למעגל העבודה וגם נהנים מפיצויים, אם כי יש לבדוק כל מקרה באופן נקודתי. עוד הייזלר ממליץ לברר לגבי מענק ייעודי למקבלי דמי אבטלה. מדובר במענק שמיועד לעובדים שחזרו לעבוד בעת משבר הקורונה.
מחשבים מסלול מחדש
תקופת החל"ת נגמרה ומסתמן שכבר לא תחזרו למקום העבודה. מה עתה, כיצד מתחילים בחיפוש עבודה? כפי שמבהיר אבנר הייזלר במעריב, הרבה פעמים רק צריך להביט מסביב ולהתחיל לנוע, ופתרונות לא יאחרו להופיע. מבקשים להתחיל קריירה חדשה? יש להתייחס לכך כאל הזדמנות חשובה! רבים מעידים שהקורונה עזרה להם לעצור את המרוץ ולקבל החלטה חדשה לגבי הייעוד שלהם. אם מתחברים, תנסו להבין מה עושה לכם טוב ובו זמנית מה עשוי להביא הביתה פרנסה יפה. אתם כבר אחרי השלב הזה? זהו בדיוק הזמן להיעזר בשלל חברות שמסייעות למצוא עבודה, או לשקול הסבת מקצוע שתוכל לעזור לכם להתקבל לעבודות בתחומים אחרים משהכרתם.
אימון ייעודי וקבוצות דיגיטליות
יש חברות כוח אדם שמסייעות במציאת הכיוון הרצוי. פה ראוי להבין שיש חברות שמתמקדות בתחומים מסוימים, כך שבין אם מגיעים מתחום ההייטק או מתחום השירות, יש להתמקד בשתי חברות שונות. עוד נציין שחברות מעין אלו בהחלט עשויות לסייע, והן יכולות להעניק טיפים מסייעים. כך למשל הן מלמדות כיצד צולחים ריאיון עבודה, משפרים את קורות החיים, מנהלים משא ומתן על השכר, מתחילים עבודה חדשה ברגל ימין וכדומה. מחפשים אפיק נוסף? קיימים מכונים שמציעים אימון ייעודי לפיתוח הקריירה. אימונים אלו גם מסייעים להבין מה באמת מחפשים וגם מסייעים להגיע למטרה. לבסוף נציין שאין לשכוח שבעידן הנוכחי מגוון קבוצות של חיפוש עבודה פעילות בפייסבוק ובפלטפורמות נוספות, כך שמעבר להרשמה ללוחות חיפוש עבודה, גם ניתן להיות אקטיביים ולבצע מעקב אישי. בהצלחה!